sgeryy Creative Commons License 2012.03.10 0 0 8162

Sziasztok!

Panel lakásomba szeretnék néhány szobanövényt, amik jobban bírják a strapát, mivel elég alacsony a páratartalom télen / nyáron (klíma..) és csak félárnyék van mindenhol.
Tavaly már vettem pár növényt, ezek közül a Cupressus sajnos kiszáradt, a Ficus benjamina szintén ledobta leveleit továbbá volt még egy szintén Ficus bonsai is, ami elég gyorsan elhalálozott. Vettem még az ikeába 2db ici pici dracaena-t de ezek is kiszáradtak. Öntözve azért persze voltak, de a tél miatt persze mérsékelve. Van még egy növény, aminek elfelejtettem a nevét, sose láttam ezelőtt és sehol sem írnak róla. Itt egy kép róla. Ennél az a gond, hogy a végei felöl mindig felszáradnak a levelek, de aztán mindig hoz új hatjásokat. 
Ami megmaradt az a Chamaedorea, Ficus elastica, Aloe, Euphorbia trigona. Ennyi.  

Ajánljatok még valami igénytelen és szép növényt kérlek.
Amik még tetszenének az a Diffenbachia p., Phoenix c., Dracaena (akár a happy bamooo), Páfrány.

Egyébként szakkertész vagyok, van kertészeti cégem is, de csak kerti növényekkel foglalkozunk, azokról minden tudok, de a szobanövények távol állnak tőlem. Felmismerem a 80%-ukat, mert tanították őket, csak az igényeiket nem... :/