ribusa Creative Commons License 2012.03.10 0 0 14323

Szia, én nem vagyok egy elismert szakértője ennek a témának, de én is szembesültem már ezzel a problémával. Nekem egy m 102-es van, ami igazából egy kutya. Alapvető leg én két módszerről tudok, az egyik kettévágod az egészet és az elektronikát spec nagy csatikkal kettéválasztod. Ezzel szerintem az a gond, hogy ha nem stabilan van, megcsinálva sok gondot okozhat a rossz illesztés. Pakolásilag könnyebb, mert ketté vetted a sújt, de természetesen ugyan azt a kiterjedést viszed szóval nem lesz több helyed. A másik megoldás az, hogy az erősítőt a zengetőt és mindent föl teszed a tetejére ennek több módszere is van. Én fejjel lefelé tettem föl csak ehhez át kellet fúrni a fedő lapot és kapupánt csavart tettünk bele, ami nem egy esztétikus megoldás. Bár nem is vészes. Természetesen ilyenkor a hangszórókat is ki kellet venni és ezt egy megfelelő ellenállással kompenzálni kellet. Ez erősen befolyásolja a hangját. Szerintem kicsit sterilebb és tompább lesz, hát ez van, persze biztos lehet ezen is finomítani. A súly így nem lesz sokkal kisseb saj de sokkal jobban lehet így is száli tani, mert jobb a fogása egy ilyen jellegű testnek. Vagy lehet akár új szekrényt teljesen egyesi megoldásokkal. Ami gond még a második megoldással, hogy a hangerőpedált meg kell valahogy oldani és a basszus pedálról lehet hogy le kell mondani bár még akár az is megoldható (jelen esetben azért az egy oktávért nem nagy gáz ha csak nem templomi orgonista vagy ) Jó asztalos kell hozzá vagy ha te akarod megcsinálni kis fogazatú gyors fűrészt használj (de csak ha értesz a fához ) és használj ráfeszített fedőlapot mert akkor ezt roncsolja nem a Hammond-ot. Hát most hírtelen ezek jutottak eszembe majd lesz még több is                     

Előzmény: mjoci_jaduo (14321)