Törölt nick Creative Commons License 2012.03.09 0 0 135

Nekem erre mindig a finn példa ugrik be. Hogy Finnországban van 9 db minisztérium és persze 9 db m iniszter az élén. Na m ost egyiknek sincs saját, külön sofőrje, mert a finnek azt állítják, hogy ha valaki egy olyan egyszerű szerkezetet mint egy gépkocsi nem tud elvezetni, - az nem képes egy sokkal bonyolultabb minisztériumot sem!

Én, ha egyszer (nem érem meg azt az időt...) takarékoskodni kezdennének kis hazánkban, - egyből a sok szóvivőtől válnék meg, magyarul kirgnám őket.

Miért nem tud egy miniszter kiállni és beszélni. Na és ha raccsol, na és ha sejpít pöszög. Akkor is az én miniszterem. Most, kiáll egy szóvivő mondjuk bruttó 800 ezerért és akkorát hazudik, hogy megreped a mennyezet. Minek? Ezt a minisztere nem tudja?

A legszebb, amikor a fővárosi köztisztasági vállalat - vagy hogy hívják, - helyettes (!) szóvivője beszámol arról, hogy enyi meg ennyi köbméter szemetet takarítottak ki a munkatársaik a békés tüntetők után. - Kidobott pénz, egy magánkézben lévő vállalat csak a legszükségesebb esetben fizetne ezért egy plusz alkalmazottat.

Előzmény: Törölt nick (128)