dmmddm Creative Commons License 2012.03.09 0 0 415

Juszt is elolvasás - témakörhöz : Én így olvastam el Irwin  Shaw : Oroszlánkölykök c. regényét 14 éves koromban.Ugyanis könyvespolcpakolás közben anyukám azt találta mondani meggondolatlanul,hogy "ez még  nem neked való". Nekem több se kellett, ügyesen konspirálva elolvastam kb.két hét alatt (én mentem el legkésőbb otthonról iskolába, amikor végre reggelenként egyedül maradtam, levettem a polcról és olvastam, az oldalt,ahol tartottam, pedig feljegyeztem a naptáramba halványan ceruzával). Nagyon tetszett a regény és azóta is azt tartom,hogy 14 évesen már el lehet olvasni.

Színház : Múlt pénteken az Örkényben láttam a Pillantás a hídról c. előadást, Eddie Carbone szerepében Csuja Imrével, Mácsai-rendezésben. A színház előtt direkt nem olvastam semmit az előadásról, csak utána, hogy ne befolyásoljon. Először megpróbáltam megfejteni,hogy miért olyan a díszlet, amilyen, mit jelentenek a különböző rendezői ötletek,de aztán rájöttem,hogy inkább érdemesebb a szövegre, az alakításokra figyelni. A darab történetéről annyit tudtam,hogy egy dokkmunkás beleszeret a nevelt lányába és a dolog tragédiába torkollik.Ha ezt nem tudtam volna, az elején nem gondoltam volna,hogy itt valami tiltott érzelemről van szó a nevelőapa  részéről, egyszerűen csak egy zsarnoki,túlféltő apának tűnt Csuja Imre alakítása, de később mégis kibontakozott szemünk előtt a dráma,hogy a felesége is sejt valamit... Egyszóval nagyon jó kis színházi este volt. Szeretném viszont látni legalább felvételről azt a régi-régi színházi előadást,amiben Pécsi Sándor alakítja Eddie Carbone-t, az biztos egy hagyományosabb felfogásban készülhetett. És különben is nagyon szeretem Pécsi Sándort, sajnálom,hogy színpadon soha nem láthattam.

Előzmény: Csimpolya (414)