Tillana
2012.03.09
|
|
0 0
177
|
Szia!
Sajnos pontos adatokat nem tudok, régen aszaltam fügét és akkor még gázsütőm volt, nem lehetett pontosan szabályozni a hőmérsékletet, de nagyon kis lángon volt. Kb. 50-60 fok lehetett és nyitva vot résnyire a sütőajtó. Az aszalás hossza nagyban függ attól is, hogy mennyi nedvesség van a gyümölcsben és mekkorák a darabok. Gyakran kell nézegetni és kiválogatni, ami már jó. Most már villanysütőm van, de abban nem aszaltam, mert vettünk forgótálcás aszalót, nekem bevált, azóta azt használom. Abban szilvát és barackot szoktam aszalni, mert a fügebokor kipusztult, nincs aszalnivaló füge.
A sütőajtót ventillátor mellett is nyitva tartanám. |
Előzmény: Wassernyolcas (172)
|
|