továbbra is kitartok amellett, hogy a nyelv folyamatosan alakul (és szerintem a sármos már magyar szó ;) de nem akarok beléd kötni!)és ez egy ilyen folyamat, nem lehet ellene tenni(szerintem)
viszont az igaz, hogy manapság egész jól bedurvult ez az "átalakulás" és igen, ésszel kellene csinálni! jó lehet ez a szótár(ha otthon leszek, lehet megveszem majd, érdekelnek az ilyen témák...)
pl. csak benézek a facebookra és én is csak lesek, hogy mizu?!(nem nézek duna tv-t v bármilyen más magyar adást, csak kb.heti 1szer megnézek neten 1híradót) multkor pont azt meséltem a barátomnak, amikor a tv-ben ment a riport arról, hogy itt a fiatalok az sms-ekben miként rövidítenek. mondtam neki, hogy nálunk is ugyan ez a szitu, néha nem értem a hozzászólásokat FB-n(mostanába így írják, ahogy láttam) de ez szerintem a felgyorsult életünknek, a médiának és az internetnek köszönhető... nem szép dolog, de ez van! lehet ellene lázadni, de nem hiszem, hogy a mai fiatalokat érdekelné, mert ahogy már írtam egyszer, ez lenne a trendi.
azért írtam, hogy "csak" max 100évre menjünk vissza, mert vannak filmes "emlékek", amikből ugye hallani, hogy ilyen "kevés" idővel ezelőtt is mennyire másként beszéltek és ahogy te is írtad, mennyi francia eredetű szót használtak(meg mást is) akkor. mert engem a nyelvészek nem igazán győznek meg (mindent megnéztem, amit ezzel a témával kapcsolatban belinkeltek egy páran, de amúgy is szoktam kutakodni, ha időm engedi) hihető dolgok, de ezeket (főleg a nagyon régi dolgokat) nem fogja nekem senki bebizonyítani! persze 50%-ban azért elhiszem, mert az ellenkezőjét sem lehet bebizonyítani!(hogy honnan ered a magyar nyelv, mikor, kitől, miért és mit vettünk át, stb...)
ez legalább téma, igen, jobb, mint a semmi v az egymás szekálása(ezért írtam csak mert véletlen sem akartam vitát nyitni) <- de lehet, hogy meglesz(bár tényleg nem akarom) de az egy kicsit szíven ütött, hogy lesznobozott a NAGY babilon :,(((
szerintem én nem vagyok sznob! Nem is ismer!!!! Kikérem magamnak!