Wassernyolcas
2012.03.06
|
|
0 0
157
|
Köszi a darálós ötletet. Mi festékkeverővel zúztuk a gyümölcsöt, mielőtt az üstbe tettük. A festékkeverő ezek szerint szinte egyben hagyta a barack héját. A daráló tapasztalatatok alapján inkább aprítja, így tünteti el.
A szilvalekvár készítéséhez hasonlóan, a barackot is hosszú-hosszú órákig keverjük, így sűrítjük be. Tavaly 100 kg barackhoz 3 kg cukrott tettünk a keverés végén. A szilvához egy szemet sem, mert önmagában is édes volt. A lekvár kihozatal barackból is és szilvából is a gyümölcsre számítva kb. 20 % sem lett, azaz kb 100 kg gyümölcsből 20 üveg lekvár várható. Viszont olyan finomak az így készült lekvárok, hogy nincs jelző, amelyik az én szótáramban ráillene. Üdv. W8. |
Előzmény: borsika79 (150)
|
|