Ez a leírás így nagyjából teljesen hülyeségnek tűnik.
1. Oltva ez nemigen van az országban, legfeljebb egy-két hobbikertésznél, mivel erősen sarjadzik, egyszerű sarjat szerezni.
2. Penyigeit még nem láttam élőben, de szerintem a Bódi súlyra hasonló lehet vagy kisebb.
3. Színe kék, hamvas.
4. Húsát a legnagyobb jóindulattal sem lehet zamatosnak nevezni. Inkább jellegzetesen kesernyés vagy milyen.
A Terebess leírása viszonylag jó:
Bódi szilva (Bógyi, Kuszinka, Boldogasszony szilvája, Lotyó szilva):
Bár korán virágzik, mégsem fagyérzékeny fajta. Korán érik (augusztusban), bőven terem. Termése gömbölyded, kicsi-közepes méretű, kissé hamvas, sötétkék színű. Húsa zöldessárga, nem magvaváló, közepesen lédús. Nem pereg, sokszor a fán aszalódik a le nem szedett gyümölcs.
Fája kicsi, gyenge növekedésű.
Főleg pálinkának használják.
Akkor aszalódott a fán, amikor még nem voltak ilyen modern moníliatörzsek. Manapság a kimondottan száraz évek kivételével elkapja a gyümölcsmonília, mert vékony a héja, ha rászáll egy bogár, már rohad is.
![](http://www.tarpa.eu/home/fotok/linkhez/szilvafaag.jpg)