Sziasztok!
Egy hülye kérdésem van. Nem vagyok versenyúszó, de hobbiból eljárogatok úszni elég gyakran és olyankor átlagban 3 km-t leúszok. Főleg mellúszásban. Elég intenzíven.
Van amikor viszont ennél is többet, 4-4,5 km-t. Olyan 3500-4000 méter folyamatos mellúszásnál (25 méteres medencében fordulások) jön elő, hogy fájni kezd a hónaljam és a hajlat belső részében bevörösödik. Nyilván irritálja a bőrt a másfél órán át tartó surlódás. Utána este és másnap nagyon rossz, vörös és viszket, szúr, fáj. Aztán kb. két nap múlva már nagyon halvány és nem fáj, rá pár nappal meg teljesen elmúlik.
Ha "csak" 2000-3000 métert úszok akkor nincs ilyen panasz, gondolom az még a bőr tűréshatárán belül van.
Biztos másnak is van/volt ilyen panasza, nem tudtok valami tanácsot? Valami használható kenőcs például? Viszont mindenfajta hülyeséggel nem akarom kenegetni mert lehet azzal csak tovább rontok.
Nem nagyon szoktam borotválni a hónaljam, de már ezzel is próbálkoztam, hogy hátha a szőrzet miatt súrlódik a bőr, de az se segített túl sokat, úgy is bepirosult (bár talán kicsit kevésbé).
Elnézést, ha baromságot, vagy vicceset írtam volna de jelen pillanatban ez engem nagyon zavar és végülis úszással kapcsolatos :)))
Kösz, ha valaki érdemben válaszol valami okosat :)