emojnarode Creative Commons License 2012.03.03 0 0 1120

A Mostar Čitluk Ljubuski útvonal nem éppen kecskecsapás, hanem inkább úgy mondanám, hogy keskeny csapás, de mégegyszer mondom, ésszerűbb a Čapljina felé menő út. Én elfogult vagyok Sarajevóval, ezért inkább rád biznám a választást, de mint látom nem vagy kezdő utazó a térségben és hát ami a régi nosztalgikus időkre emlékeztet ha már Jablanicát említetted, nem sokat változott azóta, de bevallom már úgyszolván ezerszer mentem arra, de ezt az általad említett palackos szeméthalmazt még nem tapasztaltam. Viszont ilyen látványban volt részem a Vrbas mentén nem messze Jajce felett. A szakadékba zuhant autók látványa elkisér most is . A Titoi hagyományokat viszont, úgy tapasztaltam igyekeznek elfelejteni , különösen látható ez a Jablanicai emlékparkban, ahol az ominozus Neretvába robbantott partizán emlékü hid maradványai vannak még mindig. Ez már az ottani politika része, miszerint Tito is csak egy terrorista volt. Kár, mert a háború előtt ez még felkapott hely volt. De mára illő elfelejteni.

Előzmény: Szaganaki (1119)