komix73 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 143

Örülök , hogy nem késtem el!:-)

A lényeget meg is fogalmaztad!Ízlés kérdése ,ki melyik hangzást kedveli!

A rutrackeren volt fent két d Cheslaw Niemen - Enigmatic verzió ,az egyik egy remaszter , a másik nem tudom mi volt , de szinte mononak tűnt a másik mellett.Az ismerősömnek a mono szerű felvétel tetszett , nekem egyik sem...:-)

A zenehallgatási evolúcióm során eljutottam egy nekem tetsző hangzásig , tudom , hogy lehetne jobbat vagy többet is kihozni a lemezekből , de az már súlyosan zsebbenyúlós lenne!

Tehát ez kb úgy néz ki , volt az Lp!Az orsós magnó valóban hallgathatóbb még annál is , de azok a zenék , amiket hallgatok számomra elérhetetlenek ezen hanghordozón!

Az Lp lenne a járható út , az ebay tele is van az általam preferált lemezekkel!Gondolok itt prog-rockra ,jazz-rock.fusion , new wave stb.

Aztán bejött a cd.Először jó dolognak tűnt , majd az ember rájött , hogy nagyon steril ,nagyon digitális a hangzás ,gépies , rideg.Ekkor döntöttem a japán lemezek mellett , amikor belenyúltam pár nem túl veretes japán felvételbe - valamint az áraik is fent vanak manapság - maradtam a west germany és usa nyomásoknál , a DDD-t és a remastert kerülöm , de itt főleg az Eu remaszterekre gondolok!

Sajnos az általam preferált Audio Fidelity vagy Mobil Fidelity kiadók kevés lemezt adtak ki , elég limitált szériákban , amit tudtam persze beszereztem!Nekem ezek a gold lemezek állnak a legközeleb egy analóg lemz hangzásához.

Egy kicsit belefáradtam már a költekezése , valamint a számomra legjobban tetsző hang keresésébe.Nem akarok már nagy pénzeket ölni pl. egy jó analóg lemezjátszóba!

Tehát az evolúció így nézett ki időrendi sorrendben:az erősítő loudness gombja kikapcsolva - az erősítőn minden potméter alapállásban - erősítő kihagyása , Stax fejhallgató erősítő rákötve a cd játszóra , japán és usa lemezek beszerzése arany áron...:-)

Visszafele nem tudnék lépni  mert minden ezelőti technikám bántja a fülem!Persze ez messze nem a tökéj , vannak tervek , de gyűjteni kell , na az most nem nagyon megy.

Továbbra is kitartok a first press japán és usa nyomású lemezeknél , amik igaz , hogy tompábbak , de itt jön képbe az ízlés!Ezen viszont kár is lenne bárkivel is vitába szállni , hiszen nőben  is különbözőek az elvárások...

Előzmény: Nyugalmas (142)