ZorróAszter Creative Commons License 2012.03.01 0 0 186

Szegény Higgs sírva fog fakadni, ugyanis azt mondta, hogy ha kiderül, hogy Higgs bozon nem létezik, akkor a fizika, amiről ő azt hitte eddig, érti, többé nem értené.

Tömeg contra sűrűség

Ha jól emlékszem, a fekete lyukakat először Laplace? jósolta tömeghez tartozó szökési sebesség alapon.

Azóta Einstein megmutatta, hogy bár a fotonra nem vonatkozik a szökési sebesség téma, fekete lyuk mégis létezhet, mert a lényeg a kritikusnál nagyobb sűrűség.

Ha jól pedzzem.

Szerintem a gravitációval könnyen járhatunk úgy mint az egyszeri mexikói, aki azt hiszi, nem Tlaloc az esőisten, hanem a szembeszomszéd José bácsi, mert mindig, amikor José bácsit nyitott ernyővel látjuk, akkor esik az eső.

Én egyébként azt még sejteni vélem, hogyan okozhatja a Higgs a tömegnek azt a tulajdonságát, hogy nehéz megmozdítani. Azt azonban már nem is sejtem, hogyan magyarázza azt, hogy megállítani is nehéz, ha már mozog.

LHC - szerintem félreértés, hogy ezek a kisérletek az ősrobbanás körüli eseményeket szimulálják: a csattanó protonok tekintetében talán, de a bomlástermékek tekintetében semmi esetre sem.

És valószínűleg még jó sokáig nem, ugyanis nem tudom, van-e arra valami ötlet, hogy hogyan lehetne mondjuk Higgseket ütköztetni, vagy mondjuk megkinálni 120 + 1 GeV -tal.

Előzmény: Astrojan (182)