"Szerintem meg nem, szerintem a SZABADSÁG és a REND az egymás szigorú antonimái, ellentétei.."
Szerintem meg egyéni, hogy kinek mi a szabadság. Egyszer találkoztam egy emberrel, aki büszke volt arra, hogy ő milyen szabad. Az volt ugyanis az alaphelyzet, hogy pont akkor döntöttünk a férjemmel a nemnyaralás mellett anyagi megfontolásból. Mire a tag kifejtette, hogy őt a pénz nem korlátozza a vágyai megélésében, ugyanis fogja magát, és elmegy stoppal a francia riviérára, délolaszba...stb. Útközben lejmol. Azt nem tudta felfogni szegény feje, hogy nekem nem azt a halom kényelmetlenséget, megalázó és veszélyes szitut jelenti a szabadság, amit neki. És hogy ő sem szabad, hanem, egy csomó mindenki kegyétől, vagy épp aznapi hangulatától függ, hogy eljut-e oda, ahová akar.
A rend meg... egy másik érdekes fogalom. Valamilyen szabályrendert mindenki megkíván akár társadalomban él, akár remeteként. Képzeld el,ha leülsz valakikkel társasozni, csakis akkor lesz abból valami vidám, élvezetes játék, ha mindeki ugyan azon szabályok szerint játszik, máskét nem jön össze semmilyen együttműködés.