pannaszofi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 4197

Jó reggelt!

Francia bakszámlája már lassan egy éve van a férjemnek. Az itthonit meg is szüntettük. Elég bizonytalan itt a helyzet!

A csekk ötletet köszönöm szólni fogok a férjemnek, hogy menjen be a bankjába és intézze azt is el.

Ezt a hivatalos oldalt ismerem, szoktam nézegetni. Igaz most kezdtem el franciául tanulni, de a tanárnőm olyan rendes, hogy segít a fordítgatásban. Viszont igyekszem gyakorlati ötleteket keresni, hogy mire kimegyek intézni a lakást és az autót na meg az ovit, ne érjen meglepetés. Vagy csak kicsi:-)

A prefektúrára úgy is be kell menni mert ha jól tudom ott adják ki a regisztrációs kártyát. Remélhetőleg el lehet intézni ezt egy kalap alatt. Azt nem tudod véletlenül, hogy oda be kell jelentkezni vagy elég ha az ember odamegy és kivárja  a sorát?

Köszi a segítséget a csekkről és az átíratásról!

Nézegetem a kinti ajánlatokat a leboncoin-on és egy két kevésbé mozgalmas oldalon. Pillanatnyilag inkább autókereskedő hírdetéseket találtam és nekünk sokkal praktikusabb lenne ha ők intéznék az átíratást. Viszont ha magánszemélytől veszünk autót akkor sem ijedek meg, irány a hivatal... Már azzal a kocsival kell hazajönnöm, mert a gyerekeket és némi csomagot abba pakolnék na meg egy kisteherautóra és irány az új élet! Viszont az itteni szitu miatt nem kockáztatnám meg hogy nem rendezett a kocsi tulajdonviszonya úgyhogy azt el kell intézni első körben.

Mulhouse honlapján is találtam infókat, azt is fogom tudni hasznosítani. :-) 

Előzmény: tessloff (4196)