Bruschi85 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 10779

Tegnap Fey a BB1-en még azt nyilatkozta, hogy elvárás a szurkolók részéről a 8ba jutás és náluk mármint játékosok között is már beszédtéma ez tetszett is talán nem csak én hajtogatom itt is holmi mantraként ezt a 8ba kerülést, ma meg már hirtelen megjelenik, hogy új játékost igazoltunk. Nekem ez egy picit furcsa, gondolom ő is tudta, hogy utolsó meccse, ahol azért az ő teljesítménye is kellett a győzelemhez.

Nem örülök, hogy elment, mert kezdő centerünket vesztettük el, Józsi nem center inkább 4es, kényszerből szokott ott játszani és maradt Dávid Geri aki hajtós, küzdő, de nem kezdő szint, hanem egy első számú cserecenter. Rajtuk kívül pedig marad még Koma Dani és Bíró Bence.
Helyette pedig hoztunk egy "öreg", térd problémával bajlódó játékost amivel műtötték is,  1 éve csapat nélküli Gosát, aki a városi bajnokságban tudott brillírozni Gulyás Robiék mellett. Minek kellett ő ide 3as-4es posztra? Ha spórolni akarunk, akkor a fiatalokkal és 2 légióssal lehozzuk a szezon maradék részét.
Eddig az irányító poszt volt lyukas, mert Dzsó nem jelent előrelépést nem irányít, körülményes, lassú, ha az utóbbi meccsek teljesítményét vesszük alapul, most pedig a center lett az. Szikó egész szezonban azt hozta amit vártam védekezésben 3as poszton tőlem támadásban pedig kevesebbet vállalt de nem is az elsődleges feladata, mellette volt Kovács Soma akinek több lehetőséget lehetett volna adni fiatal, tehetséges, rutint kell szereznie.

Ez a szerkezetátalakítás se tetszik különösen, mert Gosa védekezését láttam a Falcoban, Paksban és nem szokott megszakadni, ráadásul támadásban ő is egyénieskedő és önző is sokszor kér labdát Raivio mellett, helyett is majd, de ne legyen igazam. Ezzel a döntéssel nyilván a Klub próbált anyagilag konszolidálódni, amit meg is értek valamennyire, de a 8ba jutáshoz nem érzem semmivel sem erősebbnek a jelenlegi keretet, mint mondjuk pl. Sopronét. Az még talán érthető lett volna bár minimum véleményes számomra is, hogy ha Dzsó helyett hozzuk, de a kezdő center helyett....
Egyedül ez a klasszikus center nélküli játék a Pécsnek jött be, benn is lesznek a 8ban simán, de ott két klasszis játékos van Doyne és Csirics személyében, na meg Tóth Norbi és Jones a magas posztokon. Nem hinném, hogy ez a döntés után reális esélyünk lenne a 8ba kerüléshez. De cáfoljanak rám. Bár ez nemcsak ezen a mostani cserés helyzeten múlik több dolog is közrejátszik, közrejátszott elég csak az utóbbi meccseken a mutatott játékot, idegenbeli teljesítményt alapul venni.
A lényeg továbbra is Hajrá Kaposvár!!