ZeeSzabo Creative Commons License 2012.02.20 0 0 2540

Igen, már nekem is eszembe jutott, hogy lehet nem csak kipucolni kellett volna, hanem kicsit megzsírozni, de szerintem még szétkapom úgy is,és akkor megteszem. :)

Ez a schneider obi fejtörést okoz amúgy, mert van két apró csavar, ami általában obiknál a gyűrűket odafogja, ahova kell, és utána ugye le tudom húzni, vagy kitekerni. Na most itt nem tudok csinálni semmit. Német kollégák jól összerakták. De majd kitalálok rá valamit, mert valahogy összerakták a gyárban is, tuti, hogy szét lehet kapni :D

No mind1, egyelőre a Chinon rendben van, forog, működik, optika karcmentes, és jól működőnek tűnik, macro is pöpec, egyedül a fénymérőt nem sikerült életre kelteni, úgyhogy lehet külsővel fogok dolgozni. Te milyet használsz, amikor használsz? Azért kérdezem, hogy mennyire használható a fotós fénymérő filmezéshez? Csak mert ugye itt a zársebesség az 180°, 24fps-nél az 1/48...régebbi fotós mérők szerintem nem tudnak ilyet, úgyhogy úgy gondolom, hogy ez kerekíthető 1/50-re :D Filmérzékenység pedig gondolom ugyan úgy működik, mint fotófilmnél..nyilván azért szabvány az ISO/ASA :)

Én is várom az első tekercsemet amúgy, égek a vágytól, hogy kattogjon a fülem mellett a masina, csak hát fénymérő híjján...:P De boltolok valamit hamarosan, és akkor - hogy szavaidat idézzem - széles út, keskeny film!! :)

Előzmény: apepee_ (2539)