ZeeSzabo Creative Commons License 2012.02.20 0 0 2538

Semmi hangot nem adott a motor, mintha nem is kapna áramot. Szétszedtem a markolatot, mert gondoltam az exponáló gomb nem érintezik. Szerencsére innen a motorhoz is hozz tudtam férni. Érintkezőket kicsit megtágítottam, hogy biztos érintkezzen, a fogaskerekeket kicsit megfújkáltam sűrített levegővel, a mágneskapcsoló "kézi" kapcsolásával elindult a motor és az egész hajtás, átforgattam párszor, összeraktam, és most működik exponáló gombra is. Forog 18,24,48 fps-el is. Szuperjó. Gondolom ezer éve nem volt használva,kicsit be volt állva.

Viszont a fénymérő nem működik szerintem, mert nem mozog a blende skála. Ha átnézek optikán, akkor is látom, hogy nem mozog az iris. Manuálisan mozog természetesen. Nem hiszem, hogy azért nem mér, mert nincs benne kazetta, és nem tudja milyen érzékenységű a film...valamit kellen azért mérnie. Egyébként ez a kamera egy profibb változat lehet, mert elég sok érzékenységet ismer: D:25,40,64,100,160,250,400 T:40,64,100,160,250,400,640

Amúgy köszönöm a linket, hasznos lehet így is, mert most beszereztem egy Nizo S126-ot. Ez nem ismer ennyi filmet leírások alapján. Ennek annyi baja van, hogy a zoom szorul, nem bírja tekerni motor, kézzel is nehézkes, és egy bizonyos pozíccióba meg is akad. Pár fényképező obit már sikerült ilyen problémával megjavítani. Igaz ez egy nem cserélhető optika, és nem látam még neki igazán, de vetettem rá egy pillantást, hátulról nem lehet szét szedni. Fogja pár festett csavar. Meg nem is akarnám kiszedni nagyon. Esetleg obi szétszedéséről van tapasztalatod? Gondolom elölről kell, lencse szorító gyűrűket sorban kiszedegetni.
Egyébként nagyon jó állapotú a gép..szinte kopás mentes kívülről, mintha új lenne. Mindene tökéletesen működik.

Előzmény: apepee_ (2534)