don-fr86 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3994

Sziasztok!

Szeretném kérdezni, hogy PACS-olt-e már valaki, vagy ismeri-e valaki ennek a menetét.

Én magyar vagyok, a barátom francia állampolgár. Elég kacifántosnak tűnik nekem (sajnos tapasztalatból tudom, hagy a franciáknál báramilyen hivatalos dolgot elég nehéz elintézni. intéztem már adót, tb-t, bankot...nem volt egyszerű!). Mostmár áttanulmányoztam egy párszor ezt a papírt: "pieces a fournir pour la conclusion d'un pacs" és elég egyszerűnek tünik a dolog, de hát miért is ne, ha a franciák nem bonyolítanak, akkor majd a magyarok! Mert ma délelőtt kértem ki ezt a papírt és mielőtt elmentem volna érte, felhívtam a magyar konzulátust, hogy mizu... A kedves hölgy azt mondta, hogy a családi állapot igazolást be kell szereznem otthon a mi polg.mesteri hivatalunknál (ezt anyukám is el tudja intézni és elküldeni nekem, aminek nagyon örülök, mert nem mostanába terveztem hazamenni) és aztán ezzel és még másik papirokkal el kell mennünk a barátommal személyesen párizsba a nagykövetségre, hogy aztán megkaphassam a házasságkötési tanusítványt (ami a pacs-hoz kell a franciáknak) . Végül is nem is olyan kacifántos a dolog, csak azt nem hiszem el, hogy kötelező a személyes megjelenés! Kérdeztem a csajszit amikor kikértem ezt a papírt ma reggel, hogy ő mit gondol és azt mondta, hogy szerinte kikérhetem levélben is (mert "csak" annyi a gondom, hogy kb.900km-re lakunk párizstól!) És azt sem értem, hogy a barátomnak miért kell szintén megjelennie?! Ez csak egy igazolás, hogy nincs semmilyen törvényes akadálya, hogy pacs-oljak!? Nem világos ez a rész! De ugye már péntek délután van, nincs már hivatal és eléggé felhúztam magam ezen! Nem bírok várni hétfőig hogy rákérdezhessek! Valaki mondja, hogy nem így van! A másik, amin még nagyon kiakadtam az az, hogy kérhetik a 3hónapnál nem régebbi születési anyakönyvi kivonatot! (ez a fr.o-i magyar konzulátus hivtalos weboldalán van) Gondolom a keltezésére érti :) de akkor is érdekes...ez is így lenne!?

Előre is köszönöm a válasz(oka)t és mindenkinek szép hétvégét kívánok!

R