Törölt nick Creative Commons License 2012.02.17 0 0 1686

Aggódom a basjoo-m törzse miatt.85 cm-t hagytam meg,takarást is csináltam neki,rétegeset és vastagot,de most benyúlva megtapogatva éreztem,hogy csontá van fagyva.:((

A takarást a következőképpen csináltam:a törzs mellé leszúrtam négy fakarót körben,kb.10 cm-re a törzstől.Ezt körbetekertem vagy 40 m hosszú agroszövettel lazán,hogy a közte maradó levegő is szigeteljen.Előtte még a földjére is ráhordtam három taliga földet,hogy a rizóma még védettebb legyen.A végén körbevettem egy 1 m átmérőjű,1 m magas drótgyűrű-ketreccel,amiben kertészeti árudák a sziklákat,köveket hozatják,ezt még a teljes magasságában megtömtem falevéllel.A csapadéktól is megvédtem egy műanyag hullámlemezzel.Februárig semmi gond nem volt,sőt elkezdett hajtani,de jöttek ezek a marha nagy hidegek,és hiába borítottam még erre a takarásra is két öreg futószőnyeget is pluszban,sajnos vagy az egész,vagy a törzs egy része biztos nem marad meg.:((

A rizómával szerintem nem lesz gond,de a törzs megmentésével valszeg hiába kínlódtam.