badmad Creative Commons License 2012.02.16 0 0 107

Gyanítom, hogy 100ból te vagy az az 1, aki nem csak sportkamerának használja. Ok, persze én is csináltam már vele koncerten felvételt, de akkor is rögzítve, például a dobost a dobok közül és nem kézikameraként.

Egy home-videóra sokkal praktikusabb egy zoom-os kamera, keresővel, vagy LCD monitorral, amin látod, mit is veszel fel, meg nekem nagy előny az egy kézzel indítható felvétel.

Szóval ezügyben nem értünk egyet és nem is fogsz tudni meggyőzni, legalábbis ebben a kérdésben biztosan nem. :)))))))

Editálás: előrebocsátom, hogy a mindennapokban vágóként dolgozom. Pont emiatt használom az AVID MediaComposer-t. De csak az igényesebb anyagokra, ahol precíz vágásra van szükség. Minden egyéb esetben (a gopro-s felvételeim 70-80%-ánál) az OSX-hez adott iMovie alkalmazást, ami a legtöbb, youtube-ra feltöltött filmecskénél elegendő nekem.

Amit sokan használnak, az az AVID MediaStudio néven futó, korábban Pinnacle program, vagy a Sony Vegas, vagy az Adobe Premier, esetleg a szintén mac-es FinalCut. De sokan csak egyszerűen a windows moviemaker-t használják, mint a legolcsóbb, jogtiszta lehetőséget. És ahhoz képest nem is rossz.

Előzmény: foveon (104)