komix73 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 140

Kedves Vitatkozók!

Sajnos kicsit késve találtam rá erre az oldalr , így lehet már hiába koptatom a klaviatúrát.

Sajnos ebben a témában senkivel nem tudok mindenben egyet érteni!

Először a cd-r lemezek közötti különbségekre reagálnék ,ugyanis nagyon is sok a különbség , azaz kézzel fogható egyes médiák között!

Pl. a fekete Memorex halkan szól , a Fuji élesen , a Kodak tompán , a ugyanazokat a lemezeket megírva ahány cd-r volt annyiféle hangot kaptunk!

Ezeket Meridian 206 Delta - Sigma cd lejátszóval és Stax Lambda Nova fejes rendszerrel ellenőriztük.

Volt ellenpélda is:a World Trade - World Tarde lemeze flacból kicsomagolva és írva semmi különbséget nem mutatott a Kanadából beszerzett eredetihez képest!Ebből ez az egy nyomás jelent meg anno 1989-ben ,egyszerűen nem volt halható különbség!

Egy Holland nyomású Bee Gees lemezt egy Usa nyomásúval összevetve dinamika és tisztaság terén volt nagy különbség.

Nekem a legtöbb Usa nyomású lemez jobban tetszett ,mint a Japán nyomások , de itt is volt , hogy a Japán szerepelt jobban.

Vélemnyemszerint a Japán remaster lemezek rikácsolnak , túl hangosak és ami a legrosszabb ,túl sok a basszusuk!

Pl. egy Yes - 90125 Audio Fidelity sokkal naturálisabban szólt , ezáltal halgathatőbban is , mint a Japán HDCD társa!

Ez megint csak izlés kérdése , de annyi egyértelmű ,hogy ordító különbségek vannak a különböző nyomású lemezek között!

Az nemteljesen tiszta miről is ment a vita ,talán az eredeti cd és az arról másolt cd-r közötti nem létező vagy létező különbsErre már fentebb válaszoltam!

Ha valóban van kétség , hogy van e különbség közöttük , arról csak meghallgatás által lehet megbizonyosodni!

Egy barátom álította , hogy a Média Marktban vett Vivaldi lemeze biztos benne , hogy nem szól rosszabbul , mint az én Telarcos lemezem!

Nem vitáztunk ,elhozta magával a lemezt , és csukott szemmel beraktuk egy Marantz Cd 84-be Sennheiser HD 600-al hallgatva.10 sec elég volt , hogy meghajoljon a Telarcos előtt ,ugyanis az övén kis túlzással csak porszívózaj hallatszódott...

Nem szeretnék ismét vitát generálni , mindenki álláspontját tiszteletben tartva , ha Szegeden jártok , szóljatok ,és össze lehet vetni az írott és eredeti médiákat!

A flac valóban nagyon jó , vannak komoly ripek , Japán , uSA ,EU  , West Germany és egyéb nyomások is fellelhetők a neten ugyanabból az albumból , ordító a különbség hangzásban a lemezek között!Persze nem erről szólt a vita.

A lejátszókról annyit ,hogy egy Meridian , Mark Levinson vagy Jadis cd játszó őrült különbségeket mutat akár egy Denonnal szemben!

Sajnos az AV nem való zenehallgatásra , de ezzel nem akarok senkit megsérteni!

Egy egyszerű TWIN DACOS Philips CD 604 5000 ft-ért lesöpri a Médiában kaphat legtöbb lejátszót!

100 szónak is egy a vége:kívánom , hogy mindenki hallgassa meg , vagy találjon rá lehetőséget , hogy saját maga tesztelhesse ezeket a létező vagy nem létező különbségeket!

Tisztelettel

KZS

Szeged