nemella Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1389

Azt az útvonalat én is szoktam nézegetni, biztosan nagyon szép a görög szigetek felé is menni. Én szívesen kipróbálnám nyáron is a hajóutat :-)

A balkonos kabinban nagyon jól fogjátok magatokat érezni, mi ha a kabinban voltunk legtöbbször a balkonon lógtunk és nézelődtünk. Főleg ez akkor szép és  érdekes ha közelben van valmailyen kikötő vagy például a Gibraltári szorosnál amikor mentünk akkor azt is itt néztük.

A korosztályok miatt igazán nincs miért aggódnod, mindenki megtalálja a hajón a neki megfelelő időtöltést. Tényleg nagyon sokszínűek a programok, a lehetőségek, szóval a fiatalok is épp úgy elvannak, mint az idősebb korosztály. Nálunk a Fantasian vegyesen volt minden korosztály és tökéletesen elvoltunk egymás mellett. Még az éjszakai diszkóban is képzeld volt egy hetven valahány éves bácsi aki úgy ropta, hogy az csak na :-)

Ingyens buszjárat nekünk Barcelónában, Tenerifen, és Civitavecchiában volt, Malagán 3 euróért mentünk, a többi helyen taxi volt. Civitavecchián ugye nem szálltunk ki, de a többiek azt mondták, hogy a busz kivitte őket egy vonatjáratig ahonnan lehetett menni Rómába.

Térképet Casablankához tudok küldeni, én is a Marokkó topikban kaptam egy kedves hozzászólótól. (de itt taxiztunk, úgyhogy nem használtuk ki teljesen a térképet) Vannak összegyűtjött leírásaim, de word formátumban több oldal, ha írsz egy e-mailcímet szívesen átküldöm. Természetesen bárkinek továbbítom, csak ide nagyon hosszú lenne beilleszteni.

Költőpénzt nehéz meghatározni, a befizetőn túlmenően kell napi 6 eurót fizetni a hajón fejenként ez valami kötelező borravaló. Ezt mindenkitől elkérik. Ezen túl attól függ mennyi pénzre van szükséged, hogy mennyit szeretnél költeni. A hajón az étkezések ingyenesek tehát ez kipipálva :-) az ital részben ingyenes. A svédasztalos étteremben egész nap ingyenes a sima víz, a kávé, a forróvíz a teához. Mi ezt reggelinél és ebédnél kihasználtuk, de a vacsorákat a "kiöltözős" étteremben fogyasztottuk, na ott már rendesen fizetős minden pia. Egy 1 literes ásványvíz itt 2 euró, egy 4 dl sör 6  euró, egy üveg bor 15 eurótól van. Mi még a legelején vettünk italcsomagokat így valamivel olcsóbban megúsztuk. Ezt fogják ajánlani még a váróteremben ahol vártok a hajóra a kikötőben, szóval ha ilyet szeretnétek akkor ott biztosan tudtok venni. Ami még fontos, hogy a hajón bármit vásárolsz, arra ők rátesznek 15% felszolgálási díjat.

A italokon túl tényleg nagyon sok lehetőség van még a hajón is pénzköltésre szóval ez egyéni, nálunk volt parfümüzlet, ruházati üzlet, ékszerüzlet, táskabazár napközben... Ja és amiket a hajó legénysége készített úton útfélen fényképeket, azokat is jó borsos áron meg lehetett venni. Mi ezek közül semmit sem vásároltunk, csak az italcsomagokat, meg egy egy-két apróságot a hajó logójával ellátott shopban például egérpadot, tollat hűtőmágnest.

A kirándulásokon is egy-két apróságot vettünk, na meg a taxiköltségek voltak még a kiadások, belépők ilyesmi.

Megkeresem a városokról a leírásaimat és akkor ha írsz e-mailcímet átküldöm. :-)

Az a 9 nap nagyon szép lesz nektek, nagyon irigyellek :-)

Előzmény: aknila (1385)