cucurbia
2012.02.12
|
|
0 0
6146
|
A Seeberznél kapható mango az Osteen fajta,mig az Oázisban levő a Kensington.Az egyik egy főleg Spanyolországban termesztett fajta a másik meg egy ausztráliában kinemesitett.Mindkettőröl van leirás a neten is.Nem tudom mennyire lehetnek oltottak,nekem mindkettő van,mert amiota a Rappaitol oltott mangom elpusztult nem volt mangom itthon.Az Oesten már majd két méteres,de ugy láttam eléggé érzékeny mindenféle időjárási nyavajára,tavaly gyönyörű nagy leveleket hajtott,ming a mostani nyáron csak apro levélkéket és szinte alig nőtt.Az üvegházban is világos és melegebb helyen kell tartanom,mert ha hüvösbe tettem rögtön hullatni kezdte a leveleit.A Kensington sokkal kompaktabban nőtt,jobban birja a hűvöset,és az árnyékosabb helyet.Most is hajtott rélen pedig eléggé be van dugva a dzsungelben,hűvösben és árnyékosan van tartva.
Nekem is azt mondták,hogy ezek oltványok,de én sem fedeztem fel jellegzetes oltási helyeket rajta(lehet hogy oblaktálásosak?),de nagyon kiváncsi leszek mikor fognmak virágozni valójában.
|
|