nemella Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1384

Szia Aknila! Szóval mi az Msc Fantasiaval voltunk december 8-tól 19-ig egy nyugat mediterrán úton 12 nap volt, Genovából indultunk, majd Barcelona, Casablanca, Tenerif, Madeira, Malaga, Civitavecchia, és végül Genova. Ez volt az első hajós utazásunk, picit az elején még úgy voltam vele, lesz ami lesz csak nem fogunk unatkozni ennyi időt a hajón. Aztán hónapokkal az út előtt elkezdtem nézegetni a hajós utazásokkal kapcsolatos oldalakat. Egyre jobban kezdett megtetszeni, majd napról napra egyre több infóm lett a fakultatív programokról is meg a városokról is. Dec. 5-én még dolgoztam aztán 6-án pakoltam, na akkor már eléggé izgultam. Mi 7-én indultunk itthonról kocsival, több autóval mentünk mert egy egész kis társaság verődött össze. Végig autózás és 8-án délelőtt meg is érkeztünk Genovába a kikötőbe. Nah, amikor a kikötő felé tereltek a táblák, kimagaslott a hajó teteje, aztán egyre többet láttunk meg belőel. Onnantól már nem bírtunk magunkkal. Nagyon megtetszett nekem az egész érzés, a hajón való nyaralás, szóval az egész. Én biztosan megyek még ilyen útra. Minden nap egy csodás élmény volt. A kirándulások, a programok, az ételek, az esti discózás, az egyre több ismerős arc akikkel összefutottunk a hajón. A végére már a pincéreink, a discós és szórakoztató személyzet is búcsúzkodott. Velük a mai napig tartom a kapcsolatot facebook-on :-) 

Visszatérve a kérdésedre, mi a 13. emeleten laktunk a hajó hátsó része felé a 13166-os balkonos kabinban. Közel voltunk a 14. emeleten lévő étteremhez ahová reggelizni és ebédelni jártunk. Ez is a hajó hátsó részén található. Ebben még külön tetszett, hogy a 15-en a jakuzzik is ezen a részen voltak, így ezt rendesen ki is használtuk. :-) A szoba szép tágas volt, a zuhanyzó része egyemberes, de nem táncolni mentünk oda, így hát pont elég is volt. Minden este színházi előadás volt, ezeket mindet meg is néztük, picit kipróbáltuk a casinót is, bár tényleg csak kipróbáltuk. A reggeli ebéd nagyon bőséges, bár én az utazás közepétől már annyira nem bírtam kihasználni ezt a sok kaját, hogy az utolsó napokban már szinte úgy ettem mint aki fogyózik :-) A vacsoráknál igyekeztünk mindig a menüket választani, ebben minden féle étel benne volt, végig próbáltunk mindent. :-)

Jajj, én nem bírok betelni ezzel a hajóúttal. Rendszeresen megnézem az msc hivatalos oldalát, és megnézem mikor hol jár a Fantasia a webcamerán :-)

Remélem jól fogjátok magatokat Ti is érezni, és szép utatok lesz.