Sajnálom, hogy feladod a harcot. Úgy gondolom, hogy kitartás a lényeg.
A szubtrópusi, mediterrán után már csak a „hazai” marad- igaz az sem semmi.
Tudom, hogy Te voltál a téma ez irányú kezdője és bírtad sok éven keresztül.
Úgy gondolom, nem elsősorban helyszűke kérdése, az igazán különlegességek tartása és nevelése.
Ez a tél szerintem egy egyedi, de nem jellemző hazai viszonyokra (Szibériai származású).
Azért meg kell hagyni, a szegfűszeg, fahéj, bors, kakaó, tea (és hagyna soroljam a tropikat), ég és föld (szerintem) a szubtropi és mediterránhoz képest.
Hawaii-ról többszöri figyelmeztetésre kaptam meg a szegfűszeg és fahéj mag rendelés helyett a szegfűszeg és kakaó magokat. Két hét elteltével még nem csíráztak. De öt szegfűszeg magoncom igencsak erősködik (nem Hawaii). (mellette tíz szegfűszeg, és tíz cacaó hawaiiról
Való igaz, nekem is évek óta nehéz a cacaó, szegfűszeg, fahéj, fekete bors és tea nevelése.
Na de én később kezdtem és még bírom a harcot. (asztem nem helyszűke kérdése csak!!!).
A cserimoja, acerola, surinami cseresznye, piper amalago, golgota-alata, földi cseresznye, ylang és hagyna soroljam úgy látszik jól bírja a tavaszra várást.
Majd meglátjuk március-április tájékán.
Minden jót!