dmmddm Creative Commons License 2012.02.11 0 0 397

Még azzal kapcsolatban volt valami emlékképem erről a filmről,ami nézve a történetet így is lett, hogy a doktor és a nővér között valamilyen emberi vonzalom, kapcsolat kezdett kialakulni, nem feltétlenül szerelemre gondolok, csak olyan "sima" emberi közeledésre: ugye a film elején a nővér hívja kávézni, a film végén a doki a nővért:) Érdekes lehet ez az általad említett  "kalapos" könyv, de ahogy magamat ismerem, viszonylag nyugodt lelkiállapotban lenne érdemes olvasnom a mentalis rendellenességekről, most viszont nem olyan vagyok:)

Sokat gondolkodom azon,hogy a teleregények,szappanoperák kedvenc panelja az emlékezet elvesztése teljesen vagy részlegesen; szörnyű lehet, a személyiségét veszti el ezzel az ember, ebben a filmben is volt ezzel gond....meg azzal,hogy a 20-30-as évekből a 60-as évek végére csöppentek az ébredők és nehéz volt feldolgozni ezt a kulturális meg mindenféle sokkot,ami bekövetkezett. Az is jár az eszemben sokszor,hogy ha a 20, 30, 40 éve meghalt hozzátartozóim hirtelen felébrednének, nem tudnák követni a mai világot, a technikai fejlődést....

RW-tól nekem is nagy kedvencem a Holt költők társasága, minden gyerek életébe kívánnék egy hasonló tanáregyéniséget. A filmet a Május 1. moziban láttam a Mártírok útján (remélem, jól emlékszem:).

És még egy film,amit nagyon szeretek, a Jó reggelt,Vietnam! Itt is parádés Robin Williams  alakítása és én itt jegyeztem meg Bajor Imre nevét, akire lehet sok mindent mondani,de ebben a filmben tökéletes volt,mint magyarhang. Ezt a filmet én a Tisza moziban láttam 1989.dec. 19-20. körül.Erre azért emlékszem viszonylag pontosan,mert ebben az időszakban zajlott Romániában, Temesváron a véres hatalomváltás és folyton rádiót meg tévét néztem. (Akkoriban volt egy Erdélyből menekült kolleganőm, őmiatta egy kicsit jobban figyeltem a dolgokat.) Nem merek már forradalmat írni, pedig én innen a távolból így éltem meg, nagy esemény volt az életemben, először éreztem úgy,hogy a történelem a jelen időben is történik.

Előzmény: Csimpolya (396)