Amikor a konvektort betettem az üvegházba nálam is állandoan elfujta a szél,ezért egy ellenzőfalapot tettem be szélirányban,azota a jelenség megszünt.
Sajnos ebben a -20 fokban nálam is eléggé nehéz hőmérségletet tartani.Eddig 15 foknál nem volt hidegebb hajnalban 3 fokozat mellett sem az üvegházban,most viszont a 6 mellett is mult pénteken +5 fok is volt egy éjszaka.Ráadásul mikor máskor ,ha nem most,decemberben valami beszakitotta az egyik tetőüveglapot,amit pont a nagy minuszok előtt valamelyik macska ráugrásával már két db üveglap beszakadasával növelt,most hogy ne történjen ez tovább falappal aláducoltam a betörteket,hogy legalább nyárig kibirja amig ki lesz pakolva a ház.Még jo hogy van rajta foliaboritás,különben télviz idején nem is tudom,hogy lehetne megjavitani.(még igy sem tudom,hogy cserélem,de szerencsére az épitőktől csentem el néhány tartalék üveglapot anno)
Hát eddig veszteségem 2 hibifajta meg 2 orchideatő, utolsó Syzigium saramagense tövem,egy mangosztanpalánta,meg egy gyönyörű tropusi gyümimagonc amit még Gáborkátol kaptam 2 éve.A teám mintha haldokolna,nem birta a hüvöset,de még reménykedek,hogy tuléli.Egyéb hibiknek,orchiknak,tropusiaknak egyenlőre semmi baja,még a Strongylodon is szépen elkezdett hajtani,igaz most hogy jött a hideg a csucshajtásokon levő levelek egy részét ledobta de ezt a hidegnek tudom be.
Most egyenlőre (igaz 5 fokozaton) minden rendben a hőmérséglettel,de már nagyon várom az egyhülést,mert lassan elkezd már minden hajtani igy látom.(és hát a gázszámlába inkább bele sem számolok ilyen fokozatok mellett)
Én azt mondom vidd a növénykéidet még gyorsan meleg,és főleg napos!! helyre kapjanak egy kis vizet és várj.Én láttam már karon varjut(kivéve ebben a hidegben,mert ilyenkor még varjut sem látok),lehet hogy lesz közöttük tulélő.