Nekem idén sincs sok pénzem, meg időm sincs messzire menni. Régebben Mátraszentistváni pályán síeltem, de sajna nagyon elszálltak az árakkal. Főleg a büfében. És a sor is megnőtt.
Kipróbáltam Eplényt is egy hétvégén.
Tapasztalatok: Odafelé az úton van egy Mókus panzió nevű étterem/panzió. Nagyon tetszett, aki arra jár próbálja ki!
A pályával kapcsolatban sajnos nem a legjobbak a tapasztalataim. Amikor voltam rengetegen síeltek/bordoztak mellettem, amitől a pálya túl kemény/kissé jeges volt. Nem most kezdem a síelést, de néha szó szerint félettem az életem. Sokan estek körülöttem, és attól féltem, hogy valaki elkaszál, mert nem tud megállni a jégen. A bordosokról nem is beszélve. Tudom, hogy Magyarország, hétvége, meg messze nincs még (se síel, se autóval) nyugateurópai közlekedés kultúránk, de akkor is.
Viszont így, hogy nagy hó van, Kékestetőn is nagyon jó a pálya. Megkérdeztem Kálmánt a régi oktatómat (aki keresi itt megtalálja: http://kekesteto.p8.hu) és azt mondta, hogy végig jár a felvonó, lejebb a busz is, sorbanállás meg alig van.
Igaz, hogy így se olyan hosszú mint Istvánban, vagy Eplényben, ha megy az összes pálya, de így, hogy nem kell sorbanállni, szerintem nagyon korrekt.
Üdv: István