Sziasztok!
Asszony 1.5 TD Isuzu TD ( 1993. 12 havi) autója a hidegben nem indul. Kb egy éve lett cserélve hengerfej tömítés, akkor néztük a csúcsokat, nem pisilt, recsegve porlasztott. Az izzítógyertyái mind jók, most néztem. A gázoljaban van dermedásgátló, de már 5 L benzint+ 3 dl denaturált szeszt is tettem a teli tankhoz.
Még nyáron csinált olyat, hogy ahogy melegedett a motor, úgy emelkedett az alapjárat, felment akár 1.500-ig is. Akkor a szerelő valami patronról ( adagoló) lehúzott egy vezetéket, azóta úgy van. Ez a patron ( tán alapjárati?) valójában micsododa? Mit csinál?
Nem tudja hogyan kell cserélni, nem adagolós. Befolyásolhatja ez a nehézkes indulást, vagy inkább törődjünk bele, hogy elkopott a motor?
Kompressziót nem tudtunk mérni, mert nincs mérő, most rendeltem a neten, majd valamikor lesz. Az adagolón állítottunk előtöltés felé, picit kopogsabb lett a hangja, de hidegben így sem indul. Óra szerint 150.000 km van benne, de annak lehet akár a két, vagy hárosmszorosa is a valós. Négy éve vettük, akkor 0 fokig izzítás nélkül indult, aztán tavaly télen még dupla izzítással jó volt, most sehova nem megy. Olyan mínusz 4-5 alatt már csak bikával, percek alatt indul be.
Akksija Bosch S4, 3 éves, úgy 4 hosszabb ( 6-8 mp) indítás után már lassabban teker a -13-ban.
Ha műhelyben áll egész éjszaka, reggel simán indul, tehát nem levegősödik le.
A porlasztók visszatekerésénél volt egy jel, ahhoz csavartuk vissza azokat egy éve, mert oldalra spriccel, nem körkörösen.
Ha már beindult, utána pöccre indul, míg le nem hül teljesen.