margitka64 Creative Commons License 2012.02.06 0 0 365

Először azt nézd meg, hogy a szállásotokhoz közel van-e RER megálló. Ezzel a legegyszerűbb a közlekedés. Gondosan tervezzétek meg, hány napot fogtok a meseparkban tölteni, mert minél több napot vagytok, annál olcsóbb az összefüggő jegy. Tehát jegyből van egynapos, kétnapos, háromnapos, stb. Azt is el kell dönteni, hogy csak a Disney parkba mentek, vagy meg szeretnétek látogatni a stúdió részt is, mert a jegyvásárláskor már ezt is meg kell mondani. Mondjuk az utóbbi park inkább csak felnőtteknek érdekes, esetleg a 8 éves gyerek is élvezni fogja, de a kisebbeknek időnként rázós, vagy ijesztő lehet. Mindig figyeljétek, hogy hol mi a napi műsor, mikor kezdődnek az előadások, mikor jönnek az adott részre a mesefigurák, esetleg mikor kezdődik a felvonulás, hogy időben odaérjetek. Hétvégén szokott lenni záráskor tüzijáték is nyáron, októberben nem tudom, van-e. A hétközi napok sokkal kényelmesebbek, mint a péntek délután, a szombatról és a vasárnapról ne is beszéljünk! Ősszel talán már nem lesz nagy a tumultus.

http://disneyland.disney.go.com/

Ha e fenti weboldalt átböngészed, szerintem meg fogod találni, mi az, amit a kisebb gyerekek is élvezni fognak. Főleg a térképeket nézegesd, úgy hamarabb eligazodsz. Az aktuális árengedmények, akciók, programok is jól nyomonkövethetők rajta.

Megnyugtatlak, nincs olyan gyerek, aki a Disney parkot ne élvezné, de felnőttet sem láttam még olyat! Mi már ötvenkedünk, de még most is nagy élmény, pedig minden attrakciót ismerünk! Játszani mindeki szeret!

Helyi utazási bérlet vonatkozásában sajnos nincsen tapasztalatom, mert nekünk mindig csak 1-2 napnyi időnk volt, és RER-rel közelekdtünk. Párizsban nem leányálom kocsikázni. Érdemes Múzeum bérletet venni, mert ha már legalább hármat felkerestek, bejön az ára (pl. Versilles, Trianon, Louvre). Ha jól emlékszem, akkor a Múzeumi kártya legalább 30 féle helyre jó. A gyerekeknek 6 éves kor alatt nem kell belépőjegy. Azt viszont nem tudom, hogy az évet, vagy a naptári hónapot nézik. Az útelevelüket viszont elkérhetik igazolásként!

Ha szerettek biciklizni, azt is lehet, minden utcában vannak pénzbedobós bicikli kölcsönzők (magyar biciklik!).

A Szajna parti sétát, meg a Szajnán való hajózást biztos mindegyik gyerek szeretni fogja, mint ahogy az Eiffel torony megmászását is (kivéve a legkisebbet, de őt meg őgy is Ti cipelitek).

Ha van még kérdésed, szívesen válaszokok akár privátban is.

Margit

Előzmény: Livcsi30 (364)