Halljátok, hihetetlen, mik vannak! Muszáj elmesélnem, már csak mások okulására is.
Feri kinézett a mobile.de oldalon egy autót, tök jó áron. Ugyanolyan Alhambra, mint amilyen most van, csak sokkal szebb állapotú, szóval nagyon megtetszett neki. Kérte, hogy vegyem fel a némettel a kapcsolatot, s mivel telefont nem vették fel, írtam mailt. Ma egy nagyon kedves választ kaptam, igazán ígéretes háttérinfókkal: egy nyugdíjas házaspár árulja az autót, dánok, az autót csak németországi nyaralójukban használták. Szuper! Sajnos angolul válaszolt, ami annyira nem megy nekem, mint a német. A hangvétel szinte negédes volt, viszont a „nice couple of pensioners”-t betettem a gugli keresőbe, mondom úgyis rögtön lefordítja, isten tudja miért, pedig értem én, csak olyan talán túl negédes kifejezésnek tűnt, sztem a sors vezérelt, hogy ezt tettem. És mi jön ki? Egy oldal: Betrug beim Autokauf bzw. Autoverkauf
Beleolvastam: szóról szóra ugyanezzel a szöveggel szélhámoskodnak bizonyos csalók, ugyanezt a választ kapta más is, csak más autóra. Aztán részletezi, mibe is rángatták volna bele.
El se hiszem, hogy ilyen szerencsém vagy megérzésem volt, hogy nem indultunk el jövő héten Németo-ba (ebben az időben!!) autó-nézőbe. Durva!
MIkor a házunkat árultuk, akkor is szinte csak szélhámosok, csalók jelentkeztek. És a buszoknál is, de nagyon durván. MIndenféle trükkökkel, mesékkel. Annyira mocskos ez a világ, a fene egye meg!