Biga Cubensis Creative Commons License 2012.02.02 0 0 101

Nos, engem lepett meg a legjobban, hogy magam is írtam ide 8 éve.

Én írtam két könyvet, igaz teljesen más témában (bibliakutatás, eszkatológia), de végülis az is egy felfedezésről szólt.

Az elsőnél még volt pénzem, és magam adtam ki, nyomattam. Voltak terjesztők is, de nem ment. Itt pihen kb 300 db a pincémben, most a nagy hidegben talán prózaiabb felhasználásra kerül. Bukta.

Második, ami az elsőnek kibővítése, átdolgozása volt (+1,5 év kutatómunka; írás, tördelés, borító) esetben már megkerestem egy kiadót, és végül elkészült a könyv. Az se ment, de legalább anyagilag nem buktam.

Ez már jó pár éve volt, és azóta még rosszabb a helyzet a papíralapú piacon.  Tudományos elméletek nem igazán érdekelnek senkit.

Végül felraktam ingyenesen letölhető formában a netre mindkettőt.

A neten vannak tudományos blogok, netes újságok, ott kell tapogatózni, a követelményeiknek megfelelni. Ha jó az elmélet, sokkal gyorsabban elterjed. Egy sima weblap ma már nem elegendő.

Nem akarlak elkeseríteni, de még az is elképzelhető, hogy itt az indexen többen elolvassák (be lehet állítani copyright-ot a hsz-eknél), mint ha fáradságos munkával kiadod, kiadatod.

Előzmény: BitMiller (94)