Izgalmas lehet várni az iskolakezdést! :) Drukkolok, hogy jó legyen majd ott Barbinak! Nem tudom, min múlik, hogy mennyire fogadják jól a gyerekek ezt a külföldesdit. A miénk ugye nem egy sikersztori. De két kollégám is volt Amerikában gyerekekkel hosszabb-rövidebb időre, nekik nagyon bejött. Férjem kollégája a családjával most ment ki fél évre, ott 3 gyerekből 2 utálja az ottani sulit, az egyik 12 éves értelmes leány, a másik 6 éves kisfiú és kindergartenbe jár, reggelente nagy hisztik árán. Én is izgulok milyen lesz Andrisnak az új suli, bár az ovit utálta, egy másik helyre beszokni sem feltétlenül könnyű...
Hogy mi az optimális életkor otthon iskolakezdésre - tudja a fene. Itt pl. korábban kezdenek a gyerekek, de lassabban haladnak, pl. elsőben még nem tanítanak kézírást. Anna decemberi és 6 és fél évesen kezdett itt, miután a dokibácsit leszavaztuk, aki ötévesen akarta küldeni, mert akkor már rég tudott írni, olvasni, számolni, varrni, órákon keresztül koncentráltan rajzolni, stb. Na most ennek ellenére a tanító nénijében felmerült, hogy nem lehet-e, hogy túl korán került a lány iskolába? :-o Mert hogy olyan kis álmodozó. Mondjuk szerintem nála ez nem életkori sajátosság, hanem személyiségvonás. De tény, hogy leterheli az iskola, a tananyag nem, de a hossza igen, sokszor 6 órájuk is van, olyankor nagyon nem szívesen megy...
A csirke keltetés tetszett, szerintem be kellene vezetni. :D