Azzal, hogy a buszra száll valaki, az életét a sofőrre bízza.
Igen. A sofőr meg tudtommal bizonyos feltételeket elfogad. Olyan feltételeket, amiket a szolgáltató cég megígért az utasoknak, akik nem kevés pénzt fizetnek azért, hogy igénybe vehesség a szolgáltatást; és hogy legyen miből fizetést adni az alkalmazottaknak. Például a sofőröknek.
És míg a szolgáltató pontos közlekedést, és kiszámítható szolgáltatást ígér, addig pl. tegnap a 19-es busz 6 perccel hamarabb állt be a Faraktár utcai megállóba, mint kellett volna. Nem tudom, hogy elfelejtett-e betérni a Júlia-telepre, elromlott a fedélzeti számítógép, vagy egyszerűen csak lesz*rta az indulási időt, de megtörtént.
Pedig pár napja nyilatkoztam arról, hogy mostanában pontosak a buszok.
Ezek után ha valaki itt így beszél róluk...
Ez fordítva is igaz. Pár hete az egyik topictárs megjegyezte, hogy levonuláskor cigiző sofőrt látott. Erre a helyi megmondóemberünk nemes egyszerűséggel leparasztozta. Oka persze nem volt rá, mivel személyesen a DKV vezérigazgató tett ígéretet arra, hogy nem lesznek cigiző sofőrök. Sőt, aki fényképpel tudja bizonyítani, hogy látott dohányzó sofőrt, az ingyen havibérletet kap. És tudtommal nem szabad a járművön dohányozni, akkor sem, ha az üres.
Én nem csak üres buszon láttam cigiző sofőrt. 19-esen olyannal is találkoztam, aki - miközben az ellenőrrel beszélt - szívta a cigarettáját. Nem mentem oda lefényképezni, mert egyrészt az ellenőr rommá törte volna a telefonomat, másrészt megértem a dohányosokat, mert én is sokáig dohányoztam.
Ennek ellenére a szabály az szabály. Jelenleg se a munkahelyemen, se az egyetemen, se a kedvenc sörözőben nem gyújthatnék rá - szerencsére már nem is akarok.
Az, hogy az érintett sofőr miért nem bírta ki az ITK telephelyig, nem az én dolgom, nem is érdekelt volna a dolog, ha a szemtanút nem parasztozták volna le érte.
Az ilyen esetek adnak falcs képet a DKV-s dolgozókról, és ezért tart néha ott a fórum, ahol.