ercsenyi Creative Commons License 2012.01.27 0 0 48

Üdv midenkinek.

Egy tegnapelőtti élményemet szeretném megosztani. A településünk egyik végén közúti ell. volt, engem is megállítottak 25-éve először). Kinyitottam az ajtót, kölcsönösen kszöntünk egymásnak a közeggel, aki közöle, hogy "gépjármű közúti ell., kéri a ...." Nos, amíg keresgéltem a dokumentumokat, észre vette, hogy az ajó kesztyűtartójban van egy rövid nyelű fokos. Azt is észrevette, hogy még ez alatt van egy AK47-es szurony is, tokjában. Mindkettőt kivette, s megkérdezte, hogy ez miért van ott. Közöltem vele, hogy esetleg szükségem lehet rá, mert polgári természetőr vagyok, most is az erdőbe megyek ellenőrizni (falopás). Különben, ez azóta van nálam mióta hátulról belém jöttek szádékosan, mert a már összetört kocsijuk elejét velem akarták helyszínen megfizettetni. (hosszú). A yard közöle velem, hogy most nem veszi el tőlem ezeket atárgyakat, de...és jött egy litánia, hogy miért nem lehet a kocsi utasterében tartani. Tegyem be a csomagtartóba(!). Jó, felnyitottam a csomagtartót, mire a másik felajánlotta, hogy majd ő berakja oda. Na, persze, mert kiváncsi volt, hogy talán nincs-e ott egy HK, egy gépágyú meg mit tudom én mi. Annyira átlátszó volt az egész, hogy majdnem elröhögtem magam. Nos, szerintem sem kell cikizni őket, akkor nagyoknak, szépeknek, oksoknak és erőseknek érzik magukat. (csak úgy melesleg- 25 éven keresztül végeztem egy közelítőleg ugyanilyen munkát, de fölöslegesen sosem vegzáltam az állampogárokat). Továbbá: én a fokossal és a bajonettel nem követtem el bűncseleményt, nem is készültem ara. Önvédelemből tartom magamnál. A másik: az én időmben valamit nem elvettünk, hanem lefoglaltunk, jegyzőkönyvvel, két hatósági tanúval. Vagy ezt nem tanítják mamár a tisztelt rendőreinkkel!

ey magyar állampolgár