Törölt nick
2012.01.22
|
|
0 0
923
|
....sőt mégtovább gondolva ezt az egészet. Az EU-ban minden szervezet úgy van összeállítva, hogy vagy párhuzamosan vagy időben egymást követve minden tagország képviselje magát és az érdekeit. Az EKB tanácsban is azért ülnek többen, mert minden ország küld bele valakit, aki természetesen a saját országa szempontjából dönt - tehát az országa érdekeit képviseli - ezért nem értem, miért nem esküdhetne fel az MNB elnöke az ország érdekeire. Ha a tisztelt EKB tanácsban és a többi EU szervezetben pedig nem azért ülnek ott az emberkék, hogy az országukat képviseljék, akkor kinek az érdekeit képviselik ? Mondhatnánk, hogy az EU-jét....és az EU pedig a tagországok demokratikus szövetsége. Tehát szerintem ha az MNB elnök nem esküdhet fel a saját országának az érdekvédelmére akkor az összes EU-s szervezetben helyet foglaló képviselőket is, az EKB tanács tagjait, mindenkit haza lehet küldeni, mert nem csinálnak semmit.....vagy az EU mégsem egy pártatlan demokratikus szövetség és valakinek az érdekeit képviseli ? Ha nem a tagországokét, akkor kiét ?Sántít ez az egész. Ha az eskü nem tehető meg mert szóról-szóra értelmezve valamely EU szerződés részt, abból ez jön ki, akkor az egész alapszerződés el van baszva és fel kell oszlatni az egész gittegyletet.Én a magyar diplomácia és EU jogászok helyében ezt az ügyet az EU bíroságra azonnal be is adnám a fenti logikai ellentét miatt. |
Előzmény: nem sírunk (920)
|
|