A PSZÁF és persze a Medgyessy-Gyurcsányi-kormány felelősségét én is első helyen említeném.
Akkor dübörgött fel ez a piac, akkor még lehetett volna kérni a bankoktól minden további nélkül, de hagyták, örültek, hogy habzsolja a devizahitelt a nép kétpofára, száguldott a GDP hitelből, tombolt a nép az új kocsival, örült mindenki, a következményekkel meg senki nem törődött, akinek amúgy ez lett volna a dolga, akit ezért fizettünk. Hagyták lerészegedni az országot, és keserű lett az ébredés. Most már a bankok diktálnak, a legatyásodott adósoknak mindenképpen. Polgárosodó tömegekből részeg csürhét (na jó, elszállt, mámoros tömegeket) nevelt a devizahitelezés, és ez a jelenség elsősorban a bolsik sara. Az egyes embert lehet hibáztatni, de az ő baja még egyéni szoc. probléma. A bank csak azt tette, amit engedtek neki, de azt gátlástalanul, cinikusan, sokszor a törvényeket és általános normákat is meghágva. De akiket azért fizettünk, hogy vigyázzanak az országra, azoktól még egy bocsánatkérést sem hallottam.
Én nem hiszek abban, hogy a bolsikat kiszavaztuk, és ennyi volt. 100 éves beágyazódottságuk van. Ma is már egyre többen emlékeznek vissza nosztalgiával a legutóbbi bolsi rezsimekre, amikor bezzeg még volt miből venni plazmatévét, most meg csak állandóan fizetni kell.