Dunit Creative Commons License 2012.01.18 0 0 32

Tehát az állítás :

"egyébként az átlagos csh nm 90 és a felhasznált átlagos energia 320kwh/nm/év "

A mondat első fele nagyjából igaz lehet, azaz  egy átlagos családiház kb. 90 m2. Van nagyobb és van kisebb, ezzel semi baj nincs.

De az átlágos

---- 90 m2 -en ezekszerint  90  x 320  =  28800 kWóra energát fűtenek el.

Ez gáznál megfelel kb.  2880 m3 ,ami  kb. 375 eft. Na ez a  magyar átlag lakosságnak kicsit sok lenne.

Természetesen vannak ilyen rossz fajlagos felhasználású házak - nem is kevés van belőlük, de nem ez az átlag.

Hogy mennyi az átlag lakás ( családiház és más lakás ) fajlagos energia felhasználása ??

Hát  olyan 200 kWó/m2/ év  - ez se kevés.

Az én házam ami majd egy átlagos  - 92 m2, szigetelés után olyan   142 kWó/m2/ év. Lehetne jobb is, de már ráuntam a szigetelésre, anno viszonylag vékonyakat tettem fel  - falak 5 cm, födém 6 -8 cm.

Ja hogy néha aszakemberek is mondanak hülyeségeket.

igenanno eccer egy Wienerbergeres szakember állította, hogy  a magyari házak nagyon szarok, ő egyenesen 350 kWó/m2/ év átlagos értéket dobott be. Ennyi erővel mondhatta volna hogy 450 az érték had ámuljon  rökönyödjön a közönsége.

természetesen vannak nagyon rossz energetikai tulajdonságú házak is mint mondtam szép számmal. Az ezekben élő lakosok : ha gazdagok ,fűtik az egészet , a szegényebbje meg nem fűti az egész házat, ilyen eccerű.

Előzmény: Dunit (31)