Ó Ricky, a jóistenke éltesse a szádat. :D
"Egészségükre!Szóval... hol is hagytam abba?Idegesek? Ne legyenek! Ez nem magukról szól.Ricky Gervais vagyok, üdvözlöm önöket a 69. Golden Globes Awardon, a Los Angelesi Beverly Hilton Holtelből. A díjak a Hollywood Foreign Press Association szavazatai alapján kerülnek kiosztásra. Ma este láthatják a legnagyobb brit humoristát, aki a világ második legnagyobb díjátadóját vezeti Amerika harmadik legnagyobb csatornáján. Bocsánat... negyedik, a negyedik.Aki még nem tudná, a Golden Globe pont olyan, mint az Oscar, csak az elismertség nélkül. A Golden Globe olyan az Oscarhoz képest, mint Kim Kardashian Kate Middletonhoz képest. Kicsit hangosabb, kicsit ócskább, kicsit részegebb és sokkal könnyebben megvehető. Állítólag! Ez nem bizonyított.Kinek kell az Oscar? Nekem nem, és Eddie Murphy-nek sem. Otthagyta őket, azt mondta, "nem". Elismerésem. De ha az az ember mond nemet, aki igent mondott a Norbitra... akkor már baj van. Imádom Eddy Murphy, szeret beöltözni, nem? Sokoldalú, tényleg. Érdekes tény: Eddie Murphy és Adam Sandler játszotta az összes szerepet a Help c. filmben. Nem csodás? El se hiszem, hogy nincsenek itt. Vagy mégis, mesterei az álcázásnak, itt lehetnek. A Hollywood Foreign Press figyelmeztetett, hogy ha megsértem önöket, őket, a nézőket, vagy bármilyen botrányt csinálok, akkor biztos, hogy jövőre is meghívnak. Adtak egy listát a szabályokról, amiket nem fogok betartani, de gondoltam, jó ötlet, ha felolvasom önöknek. Tényleg itt vannak. Nincs káromkodás. Semmi gond, nagy a szókincsem. Nincs meztelenkedés. Na ezért kár, mert hatalmas a... szókincsem. De a szerszámom kicsi. Ez van, de nem érdekel, működik, ne aggódjanak, semmi gond. Semmi sikamlós, kétértelmű utalás. Ne rágalmazzak senkit. És nem említhetem Mel Gibbsont. Se a magánéletét, se politikai nézeteit, se legutóbbi filmjeit, és különösen nem a Jodie Foster rendezte Beavert. Még nem láttam ezt a filmet. Sok emberrel beszéltem, akik szintén nem látták, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jó. Bocsánat. Nem érdekel.Elképesztő év volt ez a szórakoztató iparban. De vannak rossz hírek is. Mi ez a sok válás? Arnold és Maria, J-Lo és Marc Anthony, Ashton és Demi, Kim Kardashian és... valami fickó, akire senki nem fog emlékezni. Nem volt sokáig a képben. 72 nap. Egy házasság, ami 72 napig tart. Ültem már végig olyan James Cameron köszönőbeszédet, ami hosszabb volt ennél. Egy másik celeb botrány: Justin Biebernek majdnem apasági tesztet kellett csinálnia. Mekkora pazarlás lett volna egy ilyen teszt! Nem ő az apa. Ő egyetlen módon tudna teherbe ejteni egy lányt: ha kölcsönvenné Martha Stewart húslocsolóját. Ez remek év volt a nők számára. A Bridesmaids az egyik kedvenc vígjátékom ebben az évben. A lányok végre bizonyították, hogy ők is lehetnek olyanok trágárak, mint a férfiak: finganak, böfögnek, káromkodnak, vad szexjelenetekben szerepelnek, még a mosogatóba is belekakilnak. Állítólag a szereplők tapasztalatszerzés címén Helen Mirrennél töltöttek egy hétvégét. Szörnyű az a nő! Komolyan! Nem látjuk, mert jó a pr-ja, de nagyon szét van csúszva.De a Golden Globe nem csak a moziról szól, a legjobb tévés műsorokat is ünnepeljük. Új sorozatokat, mint a remek Homeland. És visszatérőket, mint a Boardwalk Empire. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, nagyon jó. Ha valaki nem tudná, ez egy csomó bevándorlóról szól, akik 100 éve Amerikába jöttek, és vesztegetéssel és korrupcióval bekerülnek a felső társadalmi körökbe. De elég ennyi a Hollywod Foreign Pressről...Viccelek! Szeretem őket, nagyon rendesek, hogy újra meghívtak. Eddig nem is tudtam, hogy rengeteget jótékonykodnak, és egy nonprofit szervezet - akárcsak az NBC. Haladjunk?Tavaly ilyenkor az első díjat a föld legnagyobb színésze adta át. Akkor leszóltam a filmjét, a Touristot, ami miatt olyan mélyre süllyedt a karrierje, hogy kénytelen volt szerepet vállalni az új sorozatomban, a Life's too shortban, amit február 19-től ad az HBO. Üdvözöljék a férfit, aki tényleg mindent felvesz, amire Tim Burton megkéri: Johnny Depp.
Gervais: Kérdezni akarok valamit. Nem kamu, megkóstolhatod.Depp: Csak ellenőriztem.Gervais: Őszintén: beszedtél valami drogot? Nem, csak viccelek, erre úgyis tudjuk a választ.
Gervais: Felkészültél?Depp: Azt hiszem.Gervais: Megnézted már a Touristot?Depp: Nem."