vintage51 Creative Commons License 2012.01.14 0 0 14127

Nekem van egy kis tapasztalatom a Kurzweil PC3 KB3 orgona módjának szerkesztéséről. Nagy mélységű menü-rendszerben rengeteg paraméterrel lehet beállítani a kvánt hangzást. A drawbarokon túl pl. 4-féle leakage mód, a Hammond orgonák állapotát modellezni hivatott többféle un. organ-map. Hasonlóan nagy mélységben szerkeszthetők a leslie- és egyéb effekt paraméterek is.

A gyári beállítások nem túl jók, a módosításokhoz a leírások viszont nem magyarázzák hogy melyik paraméter mire is való. Marad a kísérletezés.

Én a magam részéről feladtam a rengeteg küzdelmet, mert hozzáértő kritikát kiálló hangzást nem tudtam előcsiholni.

Több éves kísérleteszéssel lehet hogy jobb eredmény érhető el, azonban nem lehet változtatni a PC3 legnagyobb baján, hogy a KB3 valós idejű orgona módban csak egy programot képes megszólaltani. Magyán két manuál emulálása nem lehetséges, mert a splitelt billentyűzet részen "csak" VAST program szólhat másik KB3 program nem.

Jó hangszer a PC3 mint a feltett videon is hallható, azonban elérni nem, csak közelíteni tudja az igazi Hammond orgona hangzását.

Előzmény: almost famous (14118)