GEdevil10 Creative Commons License 2012.01.14 0 0 110

Számomra a Fradi és a Schalke egyaránt többet jelent egy futballklubnál, egy közösséghez való tartozást, amelynek közös értékei vannak, ezért a Fradi iránti érzelmeim sem csökkentek, akkor sem, amikor a családdal kiköltöztünk édesanyám hazájába, Gelsenkirchenbe és nem tudtam rendszeresen látogatni a meccseket (amit koromnál fogva elötte is csak néhányszor tudtam megtenni), de egyébként otthoni látogatásaim során mindig megpróbálok egy-egy meccsre eljutni, de volt már olyan is, hogy csak Fradi-meccs miatt utaztam haza. Talán az internet elötti idökben távolodtam el egy kicsit, információ hiányában.

Ami a Schalkét illeti, 1984 és 1993 között szinte minden hazai meccsen voltam és nagyon sok idegenbelin is, aztán 1993-ban elkezdtem amerikai focizni és sokszor ugyanakkor voltak a meccseink, mint a Schalkénak, ezért fokozatosan kezdtem kikopni a rendszeres meccsrejárásból, de pl. a 97-es UEFA-kupa menetelésünk minden hazai meccsén ott voltam. Miután befejeztem az amifocit, újra elkezdtem járni a meccsekre, de mióta megépült az Arena, sokkal nehezebb jegyhez jutni, ha csak nincs bérleted, amihez viszont egy többéves várólistára kellene feliratkoznom. Igy mostanában akkor megyek meccsre, ha elfogadható áron kapok jegyet. Tavaly összesen (Bundesliga és CL) 12 meccsen voltam, idén eddig csak 4-en, de a jövö heti Stuttgart ellenire már megvan a jegy.

2004-ben játszottak egymás ellen a csapataim, az UEFA-kupa csoportkörében és természetesen ott voltam és volt pár vendégem Peströl is.

Előzmény: de Lagardere (109)