djuice Creative Commons License 2012.01.13 0 0 14121

Szépjónapot mindenkinek!

Tube sok érdekességre rámutatsz. Igen először én is nagyítóval kerestem a méretesebb gombokat rajta, majd elválik mennyire lesz használható. Mindenesetre szerintem ennyi látószögből is ez minden idők legszebb Clavia billentyűje idáig, mert már nem pompázik teljesen bohóc pirosban. Az oldallapok meg úgy is fa, azokat könnyű átfesteni aki akarja ha megveszi. Ugye az ár még nyitott kérdés és mostanság nem sok jóra lehet itt számítani jelen gazdasági kutyaszorítóban, de az fix hogy eme már rég ismert filmecske tükrében is a világ már régebben az technológiai elavultatás függvényében működik mint azt sokan gondoltuk (villanykörte hadművelet), hisz így épül a fogyasztói társadalom fellegvára, még össze nem roskad maga alatt...

Szóval a jelenlegi C2 is bőven 600 guriga felett van forintban, szerintem ez 7-800 közzé fel fog menni simán, így az SK2 valóban beljebb lesz árban.

Az alább látható japán jazklubbos videón csodálkoztam is mennyire jó hangulata van és mint ha nem is Hammond szólna, mert az eddigi videók alapján nagyon másképp, erőtlenebbül szóltak ezek az SK-k, bár nem tudom ebben osztjátok-é a véleményt. Itt kicsit talán stúdió sterilség látszatát is keltené maga a hangzás (no effekt, zengetés, terem akusztika is fojtott, nulla), ha nem látnánk hogy klub helység a szintér. Azonban a felvételi láncról semmit sem tudni, a Youtube csatornáján is a klubbnak csak japánul van írva minden, de technikai infók szerintem abban sincsenek. A videón meg hallatszik hogy talán végig vonalból szól, vagy álló rotorral, csak a legvégén pörgeti be a Lesliet és kicsit a basszust én kevésnek is érzem, bár ez írható a felvételt készítő cucc, mikrofonelhelyezés, technikus számlájára is (ez ugye "aura" felvétel tehát nem közvetlen adott hangszert vesznek bemiksizve).

Ehhez képest kíváncsi vagyok az új Nord C2D modellben nyúltak-e a hangkeltéshez és a laci szimulációhoz. Az SK2-ben gondolom nem laci szimu futott, hanem valódi fa dobozból szólt, de középtályt kissé én éreztem némi valódi B3 jellegű sírósságot, vagy csak beleképzeltem volna? :)

Summa summárum, akkor mégsem borzasztó az az SK2-SK1, főleg hogy más hangmintákkal bővíthető. ez nagy kérdés itt a Nordnál is most, hogy ezt meg merik-e lépni, mert az összes új vasaikban bővíthető a mintakészlet, és ez nem volna elhanyagolható, hogy adott esetben 1 hangszerben itt is megszólalhatne egy remek Steinway a Nord könyvtárakból!

almost famous

A Kurzweil-B3 meccset tegnap kaptam KarnEviltől én is, assztem ő csinálta kint angliában.

Érdekes a KB3 mód, de olykor nagyon jajgatós felsőregiszterek is akadnak benne. szerintem nagyon hallani mellette a B3 különbségét, hiába is jó laci szimuval küldik egy PA hangfalra. Mondjuk 10-ből egy 8-as pontot azért adnék neki így a videó alapján, de élőben volna érdemes hallani!

Előzmény: tehtube (14116)