Hát nézd.
Sok sorozatot megnéztem már, ezért fanyalgok ennyire.
:-)
Már csak az igazán jó sorozatra nem kaszálom el.
A 24 volt a SOROZAT (bár mások szerint a BSG;-)).
Olyan nihil van most hogy vége.:-)
reális időben játszódik az tény.Egy nap 24 óra, annyi alatt. Azonban egy rész nem 60 perc, csak 40 körül ...így gyakran ferdül elő az, hogy 6.30 után az óra 6.42-t mutat. na olyankor pisál, eszik stb.
Ami nekem nagyon tetszett, hogy bár folyamatosan világmegment, de a sorozat nem szarozik, hatalmas érték, és emberveszteségek vannak benne. Felborít minden szabályt, teljesen váratlan, és WTF dolgok jelennek meg. Nem azt mondom, hogy mind a 8x 24 rész maga az ájulásos gyönyör, de alapjában nagyon ott van. Szerintem nemcsak a sorozatban, de az akciófilmek terén is egyedit alkotott.
Nagy előnye, hogy ha mástól hallod mondjuk hogy bombát hatástalanít meg leveri egy kézzel a fél világot, egyből egy zs kategóriás Van damme hülyeség jut eszedbe...de ha megnézed akkor és ott az teljesen természetes. Nem is agyalsz ilyesmin olyan gyorsan követik egymást az események.
Anyámék elég konzervatív idős emberkék, de megnézték az első évadot egy nap alatt, nem is aludtak, muahahaha:-)) Apósom tévét se, filmet néz soha, de a második évadból 9 részt úgy nézett végig mint egy gyerek. Meg se mozdult szinte:-))*
*Ez elég teleshopos lett:-)