A fejlesztési minisztérium szerintem olyan mint egy futószalag. Megvan, hogy milyen EU-s jogharmonizációt kell véghezvinni, a többire pedig nincs pénz. 8 évig csak a tömény mutyi ment, érdemi munka talán kevésbé - ez csak a tapasztalt változásokból és a csinálunk egy törvényt, majd visszavonjuk, majd módosítunk bele egy kiskaput miatt mondom.Szerintem mint főnök oda a hölgy teljesen jó, tudja hogyan lehet a lehető leghatékonyabban az adminisztrativ részt csinálni.Igazából szerintem közvetlen fejlesztések nem várhatóak, csak jogszabálytermelés van/lesz - mint például a lakosság nagy részét érintő, közelmúltban lezajlott vezetékjog bejegyzés, ami szintén EU-s megfelelési kényszer, és amit egyébként már 30 éve nem csinált meg senki.Szerintem még lesz egy pár ilyen, hiszen nagyon sok szabály van, ami a gyakorlatban nem lett kivitelezve és az EU már lassan 10 éve ezeket hiányolja. És persze ez is azért megy, hogy az EU-s eljárás alól hamarosan mentesüljünk egy kis lóvét megtakarítva ezzel. A vicc az, hogy most ezt úgy látom, hogy valami nagy extra, de ez az apparátus dolga és ezért nagyon jó is kommunikációs szempontból, hogy ezt nem verik nagydobra.Jobban örülök annak, hogy megdolgoztatják a közigazgatást, sokkal jobban, minthogy nem csinálnának semmit, vagy elbocsájtottak volna 10-20 ezer embert, akikkel a gazdasági szektor nem tudott volna mit kezdeni. A nagy baj, hogy ez még mindig a mókuskerékben való gyorsabb tekerés, a mókuskeréken kívülre kerüléshez kéne még 1-2 ciklus, de nem biztos, hogy meglesz nekik. Sőt, ha Lázár száját be tudják fogni, akkor talán meglesz, de ha nem akkor biztosan úszott az eész....hajmeresztőeket tud kommentálni (ez már megint OFF, bocs)
Akkor nincs konkrét kobboldali miniszterelnök jelölt tipped ?