sata005 Creative Commons License 2012.01.08 0 0 1183

Tavaly márciusban voltam Barcelonában. 6 órát állt a hajó és előtte én is azon filóztam, hogy ennyi idő alatt mit érdemes megnézni. Maradt a Güell park és a Sagrada Familia. A kikötőből indult busz és taxi is, de mi egy kicsit "túráztunk".  Gyalog kb. 40 perc volt a város, de megérte, mert 3 órriási hajó volt a kikötőben és jó volt így is látni a várost. Metróra szálltunk és irány a  Güell park. Utikönyből néztem ki, hogy hol kell leszállni, de a neve nem jut eszembe. A parkot látni kell, kb. 1,5 órát voltunk ott, de nagyon nagy , még lehetett volna maradni. Innét taxival mentünk a Sagrada Familiához. Órriási volt a sor, először be sem álltunk, soha nem kerülünk be. De pár perc megfigyelés után rájöttünk, hogy bizony gyorsan megy a sor. Beálltunk és kb. 20 perc alatt bennt voltunk. Ezt sem szabad kihagyni, ezt minden földi halandónak látnia kell. Itt is kb 1.5 órát voltunk, majd taxival irány a kikötő. 

Güell park ingyenes.

Sagrada familia ha jól emlékszem 12 euró volt.

Güell park-Sagrada familia taxival 8 euró.

Sagrada familia- kikötő 15 euró. 

Metrójegy kb 1 euró. 

Barcelona látnivalókban nagyon gazdag, szívesen visszamennék.  Remélem tudtam segíteni. 

Előzmény: Lillacsibe (1169)