Bzmot332 Creative Commons License 2012.01.07 0 0 495

Kezdésnek itt az előzmény:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=115274095&t=9077513

Na jó, most egyrészt egy lehordás jön, másrészt meg megoldom azt, hogy engem is jól lecs*sszetek, de nem tudom megállni; miért, és most komolyan kérdezem, hogy miért kell 2012-ben ilyen paintes texthibás gyenge pályákat kiadni??? Én sosem fogom megérteni... Én nem állítom, hogy tökéletes vagyok, adtam már ki én is szarul kinéző objektumot, de az nem most volt, nem a mai követelmények mellett. Tudom, kezdő vagy, én sem voltam jó objektum építésben az elején, de mégis hogy lehet kiadni ilyen pályát? Tényleg nem akarom a világot magam ellen fordítani, tényleg nem akarlak megbántani, de rohadtul b*ssza a csőrömet, hogy míg mások megpróbálnak még fiktív dolgoknál is rendes objektumokat, rendes textúrákat összehozni (nem beszélve a valós dolgokról), addik egyesek játszva kiadnak olyan dolgokat, amiknek a textúrája és kinézete egy kalap sz*rt se ér. Egy rakás fejlesztő hónapokig, akár évekis is dolgozik egy rendes pályán vagy pályahálózaton (pl. a metrók, amik ha jól emlékszem 2 vagy 3 év alatt készültek el), míg egyesek egy-két hét alatt összegányolnak valamit, aminek a nagyrésze nem is az ő munkájuk. Hiába van világszínvonalban egyes dolgokban Magyarország, már ami a bve-s dolgokat illeti, hiába vannak jó és szép pályák, hiába vannak jó objektumok és járművek, egy egyszerű külföldi a wikin meglátja egy ilyen pályának a képét és azt mondja: "Ezt tudják a magyar építők?" Nem kell sok sz*r pálya (pedig van bőven) ahhoz, hogy a rakás jó pálya fényét elhomályosítsa és rossz első benyomást keltsen. Egyszerűen nem értem, az ilyen pályák miért kerülnek kiadásra. Tudom, gyakorolni kell, meg meg is kell tanulni a dolgok fortélyait, de ezeket nem kell kiadni. Ha én is kiadtam volna az első próbálkozásaimat, körbe röhögött volna a világ. Ugyanilyen stílusú paintes f*st csináltam, mégsem adtam ki, mert tudtam, hogy a jó építőkhöz képest labdába se rúgok és hiába nem égetem magam. Tudom, a kezdőket bíztatni kell, nem iszonyatosan lecseszni, de én nem vagyok képes kussban maradni, ha azt látom, hogy 2-3-4 ember ilyen dolgokat ad ki, nem keveset és mindegyik egytől egyig ugyanolyan undorító. És nem csak ez a pálya, tudnék még holnap rggelig összecsapott dolgokat sorolni, de nem fogom. 2012 van! Egy ilyen pálya a BVE aranykorában biztos nagyon jónak számítana, egy rakás akkori pálya mai szemmel nézve rohadt sz*r, de így, rá vagy 5-6 évvel megváltoztak az alapkövetelmények. Szerinted mit szólnának az emberek, ha én most kadnék egy egy nap alatt összeírt járművet, aminek a cuccait össze-vissza ollóztam ki? Ilyen rövid idő alatt nem lehet rendes dolgot csinálni, egyszerűen nem is értem, hogy gondolják az emberek, hogy pár hét alatt olyat csinálnak, amit mindenki megtapsol és azt mondja, "Na ez a gyerek tud valamit!" Egy rendes páyláért meg kell dolgozni, időt és türelmet igényel, ráadásul nem kevés kreativitációt. Én az életben nem tudnék kiadni mostani páylák között egy olyan pályát például, ami az alap switch textjeit használja. Akkor legalább megpróálnám lecserélni, vagy valami, de ez...

Összességében tehát azt mondom, hogy ha kiakarsz adni pályát, vagy objektumot, akkor előtte gyakorolj, próbálkozz és ne add ki az összes dolgot, ami közben születik, mert annak semmi értelme. Próbáld meg a lehető legjobb tudásod alapján megcsinálni a kiegészítőidet és gondolkodj el azon, hogy biztos megérett-e a kiadásra, mert ha ilyen dolgokat abszolút helytállónak érzed a mai pályák és cuccok között, akkor valami baj van... Nem mellesleg elnézést a megfogalmazásért, a káromkodásért, de erre tényleg nem tudok szép dolgokat írni.