bugadoktor Creative Commons License 2012.01.05 0 0 57

A Bajnai kormány a választási rendszerünknek köszönhette létét, mert a többséget megszerző párt, vagy pártszövetség jelölhet kormányfőt.

Ha nem lett volna legitim, akkor Sólyom László az akkori köztársasági elnök (alkotmány jogász) megakadályozta volna az eskütételt.

Erről ennyit, az pedig, hogy Bajnai milyen cégvezető volt, csak az őt megválasztók igazolhatják, mert hozta az elvárt profitot a cégekből, és kár a libatenyésztőkre hivatkozni, mert a felszámolási ügyben már régen csődben volt a feldolgozó, amikor a Wallis vezérigazgatója lett. A hitelességet, az országét és a kormányét a piac igazolta, mert a Gy.F. utáni káosz átalakítást megkezdte, és sikereket ért el a stabilizálásban. Mennyi is volt a forint árfolyama akkor, és mennyi lett a Szijjártó, és Kósa nyilatkozatok után?

Ami az IMF megszorítások megszavazását illeti, Ön szerint, a most tervezett megállapodás feltételeit ki fogja megszavazni?

Szerintem a kormány elfogadja, vagy nem fogadja el, és jó esetben, lesz egy parlamenti tájékoztató.

Ami a bankok megadóztatását illeti, ne legyen illúziónk, hogy a banki szolgáltatásokat használók – az állampolgárok, vállalkozások – fizetik, és sokáig fogják fizetni ezt az adót.

Csak elgondolkodtatásra: a PSZÁF miért nem tudja, vagy nem akarja a bankoknál elérni, hogy azonos díjakat számoljanak fel pl. a deviza átutalásokban. A Lajtától nyugatra, sokszor ugyan az a bank olcsóbban utal, mint innét.

Nem akarok demagóg lenni, de mintha O.V. azt ígérte volna, hogy nem nőnek az adóterhek, ami direktben lehet, de indirekt okokból sokkal többe kerül az embereknek a napi élet.

Csak, hogy helyi dolgot is említsek, téma Érden is az ebadó bevezetése, ami nem kötelező érvényű, de itt jönni fog.

A multikkal is ez a helyzet, a gyenge vásárlóerő miatt tértek erre a bóvli minőségű áruruk forgalmazására, az adóztatásukkal elérhetjük, hogy továbbra sem a minőség lesz az elsődleges szempont, de a kivetett adót a vásárlókkal sajnos megfizettetik. A magam részéről, a multik folyamatos pocskondiázásával sem értek egyet, szerintem nem ők a kereskedelem fekete bárányai, és nem indokolt a hangulatkeltés.

Aki nem szimpatizál velük, vásároljon máshol, és ezzel is kifejezheti tiltakozását.

A külföldieknek a százalékok nem sokat jelentenek, hanem a cselekedetek, nyilatkozatok, törvények.

Azokkal pedig nem dicsekedhetünk, hiába mantrázzuk, hogy ezek a törvények minden EU normának megfelelnek, ezt ők másként látják, és a propaganda oda kevés, hogy meggyőzzék ennek ellenkezőjéről. Nem bűnbakot kell keresni, hanem józanésszel átgondolni, hogy mi jó az országnak, és akár a hegemonisztikus törekvésüket is megfékezve, módosítani a vitatott törvényeket.

A Jobbik 20% pedig inkább szégyellnünk kellene Európa közepén, mint hivatkozási alapnak tekinteni.

És még valami annak a maradék 30%-nak (kb. 2,4 millió szavazó) is ebben a hazában kell élnie, nem lenézni, büntetni kellene, hanem teljes jogú partnerként kezelni, mert nem leprásak ők, csak másként gondolkodók.

Mivel ez a fórum A.A. képviselőúrral foglalkozik, én azt reméltem tőle, hogy a paktum ellenére (A.A. képviselő, TMA polgármester lett), hogy több szerepet vállal a helyi közéletben, úgy is, hogy egyfajta ellenpólust képviseljen a polgármesterrel szemben, ami biztosan átgondoltabb cselkedetekre ösztökélné TMA-t.

Az önkormányzat bírálatát még egyetlen egyszer sem hallottam A.A.-tól vagy ezt nem is szabad neki?