Sziasztok Gintonic 80 és Aneda!
Ünnepek előtt írtam Neked Gintonic egy szép hosszú bejegyzést, de amikor elküldtem, szépen eltűnt. Azután az ünnepek alatt nem sok időm volt, így remélem nem túl késő, hogy most írok.
Aneda a Te kérdéseidre is itt válaszolnék.
Kirándulások:
Mi Cozumelen egy szervezett kirándulásra fizettünk be még itthon a hajótársaság honlapján. Ez a Passion Island (69.95$) volt, ami egy gyönyörű fehérhomokos sziget, ahol nyugodt körülmények között tudtunk pihenni, strandolni, mindezt All mellett. Ez a hely nagyon megfelelt az elképzelésünknek,mert Cozumelen strandolni szerettünk volna, de nem egy olyan partszakaszon, ahol az emberek egymás hegyén-hátán vannak. Itt megtaláltuk a számításainkat.
Nem csak ezt a kirándulás, de a többit is a hajótársaságnál fizettük be még itthon. Utólag sem bántam meg, hogy így tettünk. Végig nagyon profin, szervezetten folyt minden és színvonalas idegenvezetésben volt részünk és amiatt sem kellett aggódnunk, hogy lekéssük a hajót. Legközelebb is szervezetten fogunk kirándulni (legalábbis ha a Karib-tengerre megyünk).
A másik kirándulás Belize-ben Altun Ha és River Wallace (84.95$), amit szintén nagyon élveztünk és ajánlok is, mert eljuthatunk Altun Ha maja rommokhoz és előtte egy szép hajókázáson vehetünk részt a folyón, ahol láthattunk sok érdekes állatot és növényeket (krokodil, majmok, delfin, iguána...). Mindezt remek idegenvezetéssel, igazán tartalmas napunk volt.
A Kajmán-szigeteken egy delfines és rájasimogatós kirándulást választottunk (99.95$), de itt sajnos az időjárási körülmények miatt nem tudtunk kikötni. Ez a kikötő ugyanis tenderes, és eléggé hullámzott a tenger, így nem tudtak minket kivinni. Nagyon sajnáltuk, hogy így alakult.
Hondurasban szintén egy strandolós napot szerettünk volna. A kikötő mellett lévő strandot választottuk, ahová nem kell belépőt fizetni és a napágyakat is lehet használni. Ez közel van a kikötőhöz, így meg lehet közelíteni gyalogosan vagy ahogy mi is tettük libegőn keresztül (12$/fő és korlátlan használat). Kényelmes és szép így megközelíteni a strandot.
Az utolsó kirándulás a kikötés napján volt, ami egy transzferrel egybekötött látogatás Evergladesbe (39.99$). Ez is jó választásnak bizonyult, mert a délelőttöt egy szép helyen tölthettük el és mire kiértünk a reptérre már lehetett checkolni. A mi gépünk 16.35-kor indult.
Ital a hajón:
Mi nem vagyunk italozós tipusúak, így alkohollal kapcsolatban nem sokat tudok írni. A koktélokat próbáltuk csak. Árak pl. Pina Colada 8.34$, Fun Ship koktél 9.24$ (a poharat megtarthatod). Egy pohár cola 2.25$, 1 nagy üveges víz 4.54$. Ennyit tudok neked írni,de valahol van egy italkártya, amit a hajóról hoztam, ha megtalálom megpróbálom ide feltenni vagy elküldöm e-mailbe ha érdekel. A hajón 24 órában elérhető még automatából víz, ice tea, limonádé.
Miami:
A hajóút előtt 5 éjszakát töltöttünk Miami Beachen, South Beach részén, a Hotel Tropicsban, ami egy egyszerű, de kényelmes szálloda és rendkívül jó helyen található. Közel a part, éttermek, boltok, üzletek, pékségek, utazási iroda, minden a környéken. A hajóút előtt ajánlatos legalább 1-2 nappal hamarabb érkezni, hogy ne késsük le a hajót és legyen időnk megszokni az ottani időzónát és kipihenten felszállni a hajóra. Mi ezeket a napokat strandolással, vásárolgatással töltöttük, illetve lesétáltunk a tengerparton az egyik napfelkelte alkalmából Miami Beach legdélebbi részére. Befizettünk még egy kirándulásra is Key Westre. Szép út volt ez is, ha érdekel nyugodtan kérdezz a részletekről. Összességében tetszett Miami.
Az országba való belépés:
Még a repülőn leszállás előtt kaptunk egy papírt, amit ki kellett tölteni (1 papír/család). A belépés várakozásaimtól eltérően sokkal egyszerűbben zajlott, mint gondoltam és nem is tartott olyan sokáig. Bár ha jól emlékszem abban az időben csak a mi gépünk szállt le. Tehát miután leszálltunk a terminálban be kellett állni egy sorba, ahol zajlott a beléptetés. Fényképet csinálnak rólad és ujjlenyomatot vesznek. Közben pedig kérdezgetnek néhány dolgot. Én azt gondoltam, hogy szigorúak és kemények lesznek, de nem így történt. A beléptető emberke kedvesen "elcsevegett" velünk, hogy mi okból érkeztünk Miamiba, honnan jöttünk, meddig maradunk stb, közben még viccelődött is. Tehát ezzel kapcsolatban pozitívak a tapasztalataink.
Transzfer
A repülőtérrő taxival mentünk Miami Beachre (33$/2 fő+tip). A szállodától a kikötőbe szintén taxival, ami 24$/2 fő +tip volt. Az utolsó nap kirándulással egybekötött transzfer volt, ahogy már írtam.
Most ennyi jutott hirtelen eszembe. Remélem találtatok benne néhány hasznos infót. Ha kérdezni szeretnétek még, csak nyugodtan. Én is nagyon sok segítséget kaptam az egyik nagyon kedves fórumtársunktól az utazás előtt. Most pedig már én is segíthetek.