barkasarja Creative Commons License 2012.01.04 0 0 1452

"Én inkább fordítva látom: néhány széljobbos figurán kívül más nem tartja őket magyarnak. A ti indokaitok is csak érzelmi alapúak."

Alapvetően súlyos tévedésben vagy.

Mint ahogy egy családhoz tartozás is tudati és érzelmi alapú, ugyanúgy a székely-magyar viszony is ilyen. De az összetartozásunknak – azonkívül, hogy közös a nyelvünk és a kultúránk – elég sok olyan történelmi dokumentációja is van, amelyek ezt igazolják.

"Ha jól emléxem, valami népszavazás is vót ebben a témakörben, és hát mintha nem egyedül szavaztam volna a KÁP-juk ellen..."

Jól emlékszel, de a többség, még a hihetetlen ellenpropaganda ellenére is, mintha igennel szavazott volna KÁP ügyben, jóllehet a szavazás érvénytelen volt…

"Há' aztat én is elismerem, hogy ők a székely nemzetiség. Ippeg úgy, ahogyan ők állítják magukról. :)"

Te most pont azt mondod, amit a román propaganda is állít, hogy a székelyek nem magyarok. Ezzel a sunyi trükkel már többször is megpróbálták megosztani őket, szerencsére kevés sikerrel.

Te bármit elismerhetsz, viszont a saját ügyében a székelység véleménye a lényeg. Ők pedig egyértelműen és megkérdőjelezhetetlenül a magyar nemzet részének tartották és tartják magukat. Ehhez, a nyelvük és kultúrájuk mellett a történelmük is predesztinálja őket…

Előzmény: MrJones (1450)