pannaszofi Creative Commons License 2012.01.03 0 0 3594

Szia,

tényleg kösz, hogy segíteni próbálsz!

A férjem teljesen hivatalosan dolgozik kint, hajón mint étteremfőnök. Az ő ellátására nem kell gondolnom, hiszen 3 havonta jár haza, a többi időt a hajón tölti munkával. A cége francia, mindent oda fizet. A gyerekekre érvényes a biztosítása már most is.

A cél természetesen nem az államtól kapott segítség, hanem az, hogy sikerüljön elhelyezkednem. De szeretném tudni, hogy mik a lehetőségek. A munkakeresést én már meg fogom oldani, hiszen tudom csak magamra számíthatok ebben.

Viszont az átmeneti időszakot jó lenne átvészelni gond nélkül. Ha már az albérlet és a rezsi megvan akkor nem aggódom, a többire biztos fedezet a férjem fizetése. Ezért szeretném tudni mi az amire számíthatok. Itthon lenni már nem jó. Lehetőségem nulla. Elhelyezkedni nem tudok, mert ez itt 3 gyerek mellett lehetetlen.

Az óvoda és iskola tekintetében rugalmas vagyok, ha egyenlőre nem tehetem meg a fizetős iskolát, akkor marad az állami iskola. De a cél tényleg az lenne, hogy a gyerekeknek legyen jó. Sehol sem egyszerű élni, én ezt tudom, de ha ott lennénk akkor legalább közelebb lennénk egymáshoz a férjemmel. Meg aztán már ő sem szívesen jár haza. Eljutottunk idáig. Pedig aztán ő még menni sem akart nagyon!

Hát nagy vonalakban ez a helyzet nálunk!

Jó munkát! 

Előzmény: csengevagyok (3593)